Ihmisen paras ystävä?

Miten käy koiralle – myös rotukoiralle – Romaniassa, kun se sairastuu? Se heitetään kadulle. Saman kohtalon kokee myös moni tiine narttu ja vanha koira. Vuosia ihmisen rinnalla kulkenut ystävä muuttuu hetkessä esineeksi, josta pitää päästä eroon pian ja halvalla.

Kadulle heitetty koira, jolla on kasvain

Romanialainen eläinsuojelija Giovanni Razvan oli saanut puhelinsoiton liittyen tähän koiraan, jonka eräs mies oli löytänyt vaeltavasta kaduilla. Mies oli vienyt koiran mukanaan kotiinsa, ja oli huomannut, että sillä oli ikävä kasvain. Se oli varmaankin ollut syy, miksi tämä tyttö oli heitetty kadulle selviytymään – tai siis käytännössä kuolemaan – oman onnensa nojaan. Miten luulette elämänsä ihmisten kanssa eläneen koiran ykskaks pärjäävän kaduilla liikenteen seassa, ventovieraiden armoilla ilman ruokaa, sairaana – yksin?

Romanialaisessa eläintenpitokulttuurissa ei ole itsestään selvää, että koiraystävää hoidetaan sen sairastuessa saati vietäisiin eläinlääkäriin. Se maksaisi rahaa. Narttuja ei haluta steriloida, vaan niiden tullessa tiineiksi joko syntyneet pennut heivataan roskikseen, tienposkeen tai pahvilaatikossa sinne ostarin taakse, tai juuri tiinehtynyt narttu paiskataan pihalle. Vanhat koirat kokevat niin usein saman, kylmän kohtalon.

Tämä setterin löytänyt mies haluaisi hoitaa koiran kuntoon ja viedä sen leikkaukseen, minkä jälkeen se voisi jäädä miehen huostaan. Toivottavasti herra Neculai saa eläinystävien avustuksella kasaan rahat operaatiota varten.

Lisää…

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s