Järjettömiä sääntöjä koiranomistajien ahdistamiseksi

Koiranomistajien elämä Suomessa on tehty paikon varsin ahdistavaksi. Huolimatta ilonpilkahduksista koiraystävällisten ravintoloiden muodossa, maassamme eletään kivikautta koiraystävällisyyden suhteen. Säännöt ja kiellot kaventavat eläinperheiden oikeuksia.

Toista se on maailmalla: muistan elävästi Milanon mummot, jotka kulkevat kauppaan vapaana kipittävien fifiensä kanssa, Amsterdamin puistot, jossa ihmiset ja koirat nauttivat sulassa sovussa kesäpäivistä – kumpikin laji ilman hihnoja.

”Milloin olemme tulleet siihen tulokseen, että ihminen on ainut kesy olio, joka saa kulkea irti missä haluaa?”

Niin. Olisiko Suomessakin aika jo ottaa askel lähemmäs eurooppalaista tasoa koiriin suhtautumisessa? Naseva kirjoitus aiheeseen liittyen tässä.

Mainokset