Populaatioekologinen katsantakanta koiraongelman ratkaisussa

Dog Force One ry:n Marianna ”Kana” Alanen kirjoittaa facebook-profiilissaan nasevasti seuraavaa:

”MIKSI ROMANIAN KULKUKOIRIA ON KANNATTAMATONTA LAHDATA

Moni ihmettelee, miksi Romanian kulkukoirien massatappamista ja koirien epäinhimillisiä hävitysyrityksiä ei hyväksytä sivistyneiden EU-kansalaisten keskuudessa. Eikö koirista pääse eroon paremmin, kun ne heitetään elävinä krematorioon? Tottakaihan Romania pääsee nopsasti koiraongelmasta eroon, kun eläimet vain teurastetaan. Vai eikö?

Jos ihminen on lukenut yhtään populaatioekologiaa, niin tietää, että miljoonien, tehokkaasti lisääntyvien, ovelien ja liikkuvien eläinten joukosta tuhansien tai satojen tuhansien tappaminen ei auta mitään. Sitä on yritetty muissakin kulkukoiramaissa, mutta tuloksetta. Kun eläin tapetaan, siltä jää tyhjäksi sen aiemmin käyttämä ekologinen lokero. Siihen muuttaa resursseja (ravinto, pesäpaikat) käyttämään välittömästi tai hetken kuluttua joku toinen saman lajin eläin. Jos eläin steriloidaan ja palautetaan takaisin, ei tilaa vapaudu, uusia eläimiä ei synny ja lopulta luonnollisen poistuman myötä eläinten populaatio pienenee.

Nopeaa ja pysyvää ratkaisua tilanteeseen ei valitettavasti ole. Eläinten brutaali joukkotappaminen ei auta mitään.”

1309-marianna
Marianna sytyttämässä kynttilöitä tapettujen koirien muistolle 8.9.2013

 

Mainokset