Inhimillisyyden rappiossa

Romanian parlamentti on tänään hyväksynyt äänin 266-20 ”eutanasia”-lain, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että massamurhat kaduilla ja kunnallisilla tarhoilla voivat estoitta alkaa.

Muu Eurooppa seuraa vierestä, kun Romania ryhtyy tappamaan koiriaan; katukoiria, yhteisökoiria, omistettuja koiria, pentuja, tiineitä narttuja, vanhuksia, steriloituja tai ei.

Romanialainen, Timisoaran kaupungissa asuva ystäväni Raluca jakaa kuvan kynttilän liekkiin katsovasta koirasta facebook-sivullaan ja kirjoittaa tuskastaan:

”TODAY THE HUMANITY OF THE ROMANIAN PEOPLE DIED! From now on the MORALITY, CONSCIENCE, EDUCATION, CIVILIZATION, LOGIC and RELIGION do not mean anything for this country of criminals! Yes, we live in it.”

130910-raluca

Vaikka laki hyväksyttiin vasta tänään, verenvuodatus on kestänyt jo viikon. Rankkurit tekevät työtään ketään säästämättä. Paikoittain lapset auttavat heitä. Myrkytetyt koirat kituvat kaduilla, ja väkivalloin häkkiautoihin kasatut koirat vammautuvat rankkureiden rajuissa käsissä. Ne sullotaan loukkaantuneina tappotarhojen ahtaisiin koppeihin. Ruokaa ei ole, ei myöskään vettä. Keino näännyttää nälkään ja sairauksiin on yhteiskunnalle halpa.

Lukuisista romanialaispoliitikoille ja -viranomaisille esittämistäni kysymyksistä huolimatta en ole saanut vastausta siihen, MITEN koirien eutanasia tuon 14 päivän jälkeen hoidetaan? Kukaan ei vastaa. Eutanasian määritelmää tuskin on kirjattu ylös.

Paikalliset tietävät, että tarhojen väki on jo vuosia – nälkään ja sairauksiin näännyttämisen ohella – maksaneet pimeästi laitapuolen ihmisille siitä, että he käyvät yön tunteina hakkaamassa koiria hengiltä.

Rankkureiden lisäksi tavalliset ihmiset ovat jo alkaneet teurastaa koiria. Virkamiehille se on halpa tapa päästä koirista eroon. Kansa on jakautunut kahtia, koirien ystäviin ja niiden vihaajiin, ja jälkimmäinen ryhmä tekee korruption ryvettämille poliitikoille ilmaista työtä.

En ole harrastanut kuvajulmuuksien julkaisua missään sosiaalisessa mediassa, mutta nähtyäni puolivahingossa toissapäiväisen videon elävältä poltetusta koiranpennusta ja kuultuani epäinhimillisen lain voimaan astumisesta, päätin koota yhteen romanialaisten eläinsuojelijaystävieni postaamia kuvadokumentteja kaupungeistaan.

Kuvagalleria järkyttää ja kertoo lohdutonta viestiä EU-valtiosta nimeltä Romania:

Mainokset