Rescueyhdistys Kulkurit ry:n tilannekatsaus 13.9.2013

http://www.facebook.com/kulkurit

”Tilanne Romaniassa ei osoita rauhoittumisen merkkejä. Päinvastoin. Pelkäämme, että pahin on vasta edessä, ennen kuin Romaniaan kohdistuva kansainvälinen painostus alkaa vaikuttaa konkreettisesti. Tällä hetkellä positiiviset uutiset ovat vähissä. Olemme huolissamme romanialaisten ystäviemme jaksamisesta kaikkien näiden kauhujen keskellä sekä suunnattoman murheellisia niiden lukemattomien syyttömien eläinten puolesta, jotka kärsivät tästä epätodellisesta pahuudesta. Suru, hätä ja toivottomuus ovat läsnä kaikkialla.

Bukarestin pormestari Sorin Mircea Oprescu on käyttänyt valtaansa ja julistanut, että Bukarestin alueella kunnallisille tarhoille raahatut koirat tapetaan 7 päivän kuluessa (ei 14 päivän, kuten uusi eutanasialaki sanoo) ellei niitä adoptoida siihen mennessä. Tuo on tietysti mahdotonta. Vielä mahdottomammaksi tilanne tehdään lukitsemalla tarhojen ovet, kuten parhaillaan Palladyn tarhalla (kuvassa) tapahtuu, jottei kenelläkään olisi edes mahdollisuutta yrittää pelastaa edes yhtä yksittäistä koiraa. Tämä on taas yksi esimerkki järjettömästä sadismista. Ylimielinen pormestari Oprescu ei kunnioita mitään eikä selvästikään kainostele rikkoa vastasäädettyjä lakeja. Myös Bukarestista pohjoiseen sijaitsevan Ploiestin kaupungin eläinsuojelijoilta on evätty päästy kunnalliselle tarhalle. Kun erään heistä onnistui sinne livahtamaan, hän kertoi järkyttyneenä, että tarha on sullottu ääriään myöden täyteen keskenään tappelevia, ulisevia koiria, joilla ei ole ollut päiväkausiin ruokaa tai vettä.

Olemme seuranneet huolestuneina myös ihmisiin kohdistuvia rikkomuksia. Todistetusti poliisi pysäyttelee tavallisten ihmisten autoja, joilla on koiria kyydissään. Tarkastamme parhaillaan taustoja kertomuksille, että heitä on jopa pidätetty. Poliisien tekemistä lukuisista laittomista kotietsinnöistä koiratalouksiin ja perheissä elävien koirien takavarikoinneista on niin ikään raportoitu. Koiria vihaavat ihmiset tekevät eläinsuojelijoista perättömiä ilmoituksia poliisille; tiedämme ainakin yhden tapauksen, jossa kaduilta koiria yksityiselle tarhalle suojaan pelastanut eläinsuojelija ja hänen tyttärensä pidätettiin 4 päivän ajaksi. Ihmiset eivät uskalla puolustaa oikeuksiaan, sillä maassa vallitsee viidakon laki eikä viranomaisiin voi luottaa. Tämä ei vaikuta poikkeavan Ceausescun aikaisen salaisen poliisin mielivallasta, jonka urkkijaverkoston kylvämä kauhu yhä kansan tuoreessa muistissa.

Tilanne on äärimmäisen huolestuttava. Toinen pääyhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansa on joutunut kunnostamaan myös puretuiksi tarkoitetut vanhat häkkinsä Glinan tarhalla kyetäkseen pelastamaan koiria kaduilta. Tämän vuoksi heidän kulunsa ovat kriisin keskellä nousseet huomattavasti. Tästä kerromme lisää huomenna.

Julkaisimme tänään Facebook sivullemme ”eutanasia”-lakia vastaan ja puolesta äänestäneiden parlamentin edustajien sähköpostiosoitteet ja esimerkkikirjeet, joilla toivomme teidän kaikkien lähestyvän heitä. Muistakaa kontaktoida myös presidentti Basescua, joka viime kädessä voi brutaalin lain kumoamiseen vaikuttaa. Presidentin kanslian email-osoite on procetatean@presidency.ro. Yhtä tärkeää kuin jatkaa päättäjien painostusta ja toiminnan kritisointia, on myös muistaa kiittää ja tukea niitä harvoja edustajia, jotka ovat nousseet hirmuvaltaa vastaan äänestämällä tappolakia vastaan.

SOS Romanian -kampanjakeräyksen kautta tuemme kaikkia yhteistyötahojamme hädän keskellä. Otamme edelleen kiitollisuudella vastaan kaikki lahjoitukset SOS Romania -keräyksen lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41. Tilille maksettaessa tulee käyttää viitenumeroa 991122. Kiitämme lämpimästi teitä, jotka olette jo keräykseen osallistuneet! Apunne on korvaamatonta.”

Kuva

Mainokset