Musta päivä Romaniassa. Vihaa, pelkoa, tuskaa.

Yesterday was a day of joy and hope – today is a day of great deception and anger

Eutanasialaki on hyväksytty Romaniassa tänään 25.9. Yksikään koira ei tule kuolemaan vaipumalla rauhallisesti ikiuneen eläinlääkärin pöydällä. Ei yksikään.

Eutanasia romanialaisittain on myrkyttämistä, hakkaamista kuoliaaksi, elävältä polttamista tai yksinkertaisesti näännyttämällä koirat täyteen ahdetuilla tarhoilla nälkään, janoon ja sairauksiin. Koiria tapetaan kaduilla, pihoilla, metsissä, puistoissa. Tavalliset kansalaiset ovat jo ryhtyneet toteuttamaan lakia omin päin. Esim. Buhusin kaupungissa ihmiset myrkyttävät koiria jäähdytysnesteeseen kastetuilla leivänpaloilla. Kuolema on tuskallinen ja hidas. Menetelmä on halpa ja tehokas.  Eurooppa ei voi mitään, kun Romania näyttää keskisormea niin eläin- kuin ihmisoikeuskysymyksille.

Omat neljä romanialaista löytökoiraamme ovat turvassa. Voin vain kuvitella, minkä määrän kipua, kärsimystä, pelkoa ne olisivat joutuneet kadulla ollessaan kokemaan – aivan kuten ne lukemattomat lajitoverit, jotka edelleen ovat Romaniassa täysin ihmisten armoilla.

25-9-2013-nhpp

Olen huolissani maassa asuvien ystävieni puolesta. Miten heidän päänsä kestää, kun he ovat olleet aivan jaksamisensa äärirajoilla tähänkin saakka? Entä minkälainen sukupolvi romanialaista lapsista kasvaa kaiken tappamisten ja kidutusten keskellä? Miten hyväksi lapsen kehitykselle on nähdä eläimiin kohdistuvaa, jatkuvaa väkivaltaa, jota he todistavat päivittäin ja joka on kaiken kukkuraksi laillista & hyväksyttävää?

Kuka tästä kaikesta hyötyy? Vain korruption ryvettämät virkamiehet, paikallispoliitikot ja heidän verkostonsa, sillä koirien tappaminen on Romaniassa tuottoisaa liiketoimintaa; yhdestä kuolleesta koirasta maksetaan keskimäärin 120 euron palkkio.

Niin kauan kuin koiria tapetaan, populaatiot eivät vähene; harventaminen ainoastaan vahvistaa koirakantaa. Tappamisella taas vesitetään systemaattinen sterilointityö, jota useat organisaatiot (kuten esim. RAR) ovat menestyksekkäästi tehneet ainoana keinona ratkaista maan kulkukoiraongelma.

Kun presidentti Basescu on valjastanut marionettinsa ja kansansa koirantappotalkoisiin, itse ongelman syyt ja lähtökohdat jätetään vaille huomiota. Niin kauan, kun ihmiset eivät steriloi koiriaan ja hylkäävät ei-toivottuja pentuja, Romanian katukoira-asiaa on vaikea ratkaista.

“European Union Member”… Really? Lue lisää >

Suosittelen myös tutustumaan artikkeliin Ten reasons why Romania’s proposed mass-kill of millions of stray dogs won’t work and two reasons why it might >

The battle has just begun. It’s not over.

Mainokset