Lemmikkieläinlaista ja seuraeläindirektiivistä toivoa tulevaan

YLEn toimittaja tarttui saamansa palautteen perusteella tänään Romanian koirien joukkolahtaukseen. Hänelle tuli yllätyksenä, etteivät maan eläimet kohtaa loppuaan levollisesti eläinlääkärin avustuksella ja halusi ottaa selvää, mitä eutanasia maassa tarkoittaa. Sen pohjalta syntyi asiallinen artikkeli >

130530-cornelia
Koiria Rosiorin kunnallisella tarhalla. Kuva: Cornelia Stan.

Aktiivisesti tappolakiin kantaa ottanut europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen sanoissa piilee toivo paremmasta eläinsuojelutilanteesta Euroopassa: ”Olemme tivanneet komissiolta viisi vuotta seuraeläindirektiiviä. Se mahdollistaisi pentutehtailun lopettamisen, eläinten myyntilupien valvomisen ja sirutus tulisi pakolliseksi. Lisäksi komissio voisi direktiivin perusteella suunnata rahaa esimerkiksi romanialaisten kulkukoirien sterilisointiin ja valvoa sen toteutumista.”

Arkirealismia puolestaan tarjoilee eläinsuojelija Raluca Bosneagan tilapäivitys facebookissa. Kattava katsaus tämän päivän tilanteeseen maassa, joka sanoi ei elämälle: The stray dogs issue- short history, photos and videos regarding animal cruelty and abuse >

Kurjempaa kuvaa tarjoilee Carmen Lehnert, jonka valokuvien eläimillä ei ole enää muuta lohtua kuin taakse jäänyt kärsimyksen täyttämä elämä. Galleria ei sovi herkille >

Mainokset