Maailman eläinten päivän surulliset tunnelmat

Eläinten viikon 4.-10.10. aloittaa tänään vietettävä Maailman Eläinten päivä. Se on myös eläinten suojelupyhimyksen Fransiskus Assisilaisen muistopäivä. Fransiskus lienee kääntynyt haudassaan jo moneen kertaan kauhistellen verenhimoisen draculan mellastusta Transsilvaanian laaksoissa ja lähimailla.

131004-peppi

Katseiden ollessa kääntyneinä kohti Romaniaa, voi vain surullisena todeta, miten maassa 25.9. hyväksytty eutanasialaki ja kaduilla käynnissä olevat brutaalit tappajaiset vetävät  maan moraalia pimeyteen. Eläinsuojelutilanne ottaa lujaa takapakkia ja menestyksekkäästi aloitetut sterilointikampanjat vesittyvät. Eurooppa katsoo avuttomana vieressä, kun valtaeliitti ohjailee naiivia ja kouluttamatonta kansaansa palvelemaan omia ahneita ja poliittisia tarkoitusperiään. Yksin Bukarestin siivoamiseen koirista on budjetoitu 6 miljoonaa euroa, joten mikäpäs korruption tahraamille virkamiehille sen mukavampaa, kuin tappotyötä heidän puolestaan ilmaiseksi tekevät kansalaiset.

Rankkurit kasaavat tarhoille väkivaltaisin keinoin koiria, joiden kohtaloksi koituu pääsääntöisesti kuoleminen nälkään, janoon tai sairauksiin ahtaissa ja törkyisissä olosuhteissa. Muut tapetaan tarhanjohtajan mielivaltaisten päätösten mukaisesti; ei lain saneleman 14 päivän vaan 2 tai 7 päivän jälkeen – tai niin monen, kuin nyt ketäkin tirehtööriä tai pahapäistä tarhatyöntekijää sattuu sillä hetkellä huvittamaan. Adoptointimahdollisuuksia koirille tarjotaan vain rajoitetusti. Poliitikot vastaavat ulkomaisiin tiedusteluihin valehtelemalla ja kaunistelemalla hävyttömästi maan todellista tilaa. Moni uskoo näihin vastauksiin, yhtä moni ei, mutta ei myöskään jaksa välittää. Välinpitämättömyys onkin pahin este tappamisten pysäyttämiseksi.

EU:ssa ei toistaiseksi ole olemassa yhtenäistä lainsäädäntöä lemmikkieläinten kohteluun, mutta nykyiset EU-jäsenmaat, Romania mukaan lukien, ovat sitoutuneet vuonna 1992 voimaan tulleeseen Euroopan neuvoston lemmikkieläinsopimukseen, jonka mukaan mm. hylättyjen eläinten kiinni ottamisessa, hoidossa ja lopettamisessa ei saa aiheuttaa eläimelle vältettävissä olevaa kipua, tuskaa tai kärsimystä. Kuten maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen toteaa kansanedustaja Pelkosen, Elomaan ja Immosen kirjallisiin kysymyksiin koskien Romanian kulkukoiratilannetta, Suomi tai muut EU-maat eivät siitä huolimatta voi asialle mitään; yhteisölainsäädännön puuttuessa kulkukoiraongelman ratkaisemiseksi tarvittavat toimet kuuluvat kunkin jäsenvaltion ratkaisuvaltaan. Koskisen koko vastaus löytyy tästä >

Romanian raakalaismainen käytös ei sovi maalle, joka kuuluu Euroopan Unioniin. On pöyristyttävää, että vaikka Romania on vuosien varrella saanut merkittävää tukea Suomelta ja muilta EU:n jäsenmailta, se osoittaa nyt räikeää piittaamattomuutta yhteisiä eurooppalaisia arvoja sekä EU:n perustamissopimuksen eläinsuojelua koskevia pykäliä kohtaan.

Poliittisen painostuksen on jatkuttava, samoin kansalaisten aktiivinen vetoaminen sekä suomalaisiin, eurooppalaisiin että romanialaisiin päättäjiin, etenkin presidentti Basescuun ja pääministeri Pontaan sekä parlamentin jäseniin. Yhdessä saamme paljon aikaiseksi!

Voit vaikuttaa myös allekirjoittamalla Four Paws –organisaation adressin, joka toimitetaan romanialaisten kaupunkien pormestareille tappamisia vastaan. Adressiin pääset tästä >

”Non-violence leads to the highest ethics, which is the goal of all evolution. Until we stop harming all other living beings, we are still savages.” — Thomas Edison

——

Tässä RomyHarmonyn ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n koskettava video kannanottona Romanian tilanteeseen. Musiikin on säveltänyt RomyHarmony erityisesti Romanian kulkukoirille.

http://www.youtube.com/watch?v=Jife-ihKXFA

Mainokset