Romanian pääministerin vaimo johtajana Euroopan parlamentin sisäisessä eläintensuojeluryhmässä

Voitteko kuvitella?

Romanian pääministeri Victor Pontan vaimolla Daciana Sârbulla on hieno titteli: Vice President of the European Parliament’s Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals. Eläinten oikeuksia törkeästi polkevan ja kansainvälisestä lainsäädännöstä piittaamattoman maan edustaja toimii varapuheenjohtajana eläinten hyvinvointiin ja suojelemiseen tähtäävässä työryhmässä, joka on perustettu Euroopan parlamentin sisälle vuonna 1983 ajamaan kansainvälisiä eläinsuojelukysymyksiä.

Romanian pääministerin vaimo, nainen, jolla ei ole poliittisia meriittejä eikä eläinsuojelun kanssa mitään tekemistä, on nimitetty kyseiseen kovapalkkaiseen EU-virkaan ilman demokraattisia vaaleja. Poliittisen kähmimiskulttuurin luvatussa maassa tuo kuitenkin aivan mahdollista. Eikä siinä vielä mitään, jos hoitaa työnsä hyvin ja haluaa tehdä kallisarvoista eläinsuojelutyötä, mutta mikäli tahallisesti käyttää positiotaan väärin ja ensisijaisesti edesauttaa eläinten huonoa kohtelua, asiaan on puututtava.

Vetelä ja saamaton Sârbu on edesauttanut tuhansien koirien tarpeetonta kärsimystä ja kuolemaa ja on hiljaa hyväksynyt eläinten julmat kidutuskeinot kotimaassaan. Sarbu on täydellisen tiedoton tai haluton tietämään kotimaansa koiriin kohdistuvasta tragediasta.

Kuva
Daciana Sârbu. Kuva: Occupy for Animals

Sârbun kotimaassa on jo parin vuosikymmenen aikaan tapettu koiria mitä julmimmilla keinoilla. Monenkirjavien tappokeinojen, kuten häkä- ja typpimyrkyttämisen, kaliumkloridin, hiilidioksidin sekä sähköiskujen ja muiden luovien murhaamismetodien käyttöä tällä hetkellä jopa suositellaan. Myös koirien kuoliaaksi hakkaamiseen ja suuhun ampumiseen kannustetaan. Tätä taustaa vasten peilaten: miten Sârbu voi enää toimia varapuheenjohtajana eläinten oikeuksia ajavassa EU-toimielimessä?

Koko Euroopan painostettua Romaniaa lopettamaan katastrofaaliset koirien tappamiset viimeksi kuluneen kuukauden ajan, rouva Sârbu on ollut hipihiljaa pallillaan. Nainen, joka sekä oman että aviomiehensä poliittisen aseman puolesta olisi voinut vaikuttaa silmittömien teurastusten lopettamiseen, ei tee mitään. Miten ihmeessä hän kehtaa kävellä parlamentin käytäviä, kohdata muita EU-vaikuttajia ja sanoa olevansa eläinten asialla?

13-ponta-sarbu
Pääministeri Victor Ponta ja Daciana Sârbu
Kuva: Romanian Emergency Dog Rescue

Onneksi tähän hävyttömään epäkohtaan on herätty Euroopassa, ja Sârbua vaaditaan pois palliltaan epäpätevänä ja tehottomana. Häntä syytetään – aiheellisesti – kaksinaamaiseksi naiseksi, joka toisaalla pokkuroi koirien vihaajille ja toisaalla eläinsuojelijoille. Pontan vaimo on räikeä poliittinen marionetti, jonka Romanian hallitus on istuttanut Euroopan Unionin hallintorakenteisiin. Länsimaisen demokratian silmin tätä ei voi katsoa suopeasti. Säilyttääkseen arvovaltansa ja uskottavuutensa EU:n on puututtava asiaan ja erotettava Sârbu.

Kun Sârbulta tiedusteltiin facebookin inboksissa, mitä hän aikoo tehdä verenvuodattamisen lopettamiseksi kotimaassaan, vastausten taso oli tätä luokkaa. Huom. OFA has been sent this screen shot taken from a discussion with Madame Sârbu. OFA has blacked the names out to protect the safety of these persons.


Englanninkielisen artikkelin Sârbun epäpätevyydestä ja asiantuntemuksen täydellisestä puutteesta voi lukea tästä >

Vetoomuksen Daciana Sârbun erottamiseksi voit allekirjoittaa kätevästi täällä > 

Romanian Emergency of Dog Rescueta lainaten:

When the Prime Minister of Romania is married to the EU Animal Welfare Intergroup Vice President, what hope is there for dogs in Romania? The answer is NONE.

—————

Intergroup kokoontuu kuukausittain EU-parlamentin täysistuntojen aikaan Strasbourgissa, ja sen kokoonpano (tammikuu 2013) on seuraava:

President: Dan Jørgensen (S&D – Denmark)
Honorary President: Carl Schlyter (Greens/EFA – Sweden)
Honorary Secretary: Marit Paulsen (ALDE – Sweden)

Vice-Presidents:
Kriton Arsenis (S&D – Greece)
Jacqueline Foster (ECR – United Kingdom)
Nadja Hirsch (ALDE – Germany)
Elisabeth Jeggle (EPP – Germany)
Jörg Leichtfried (S&D – Austria)
Kartika Tamara Liotard (GUE/NGL – Netherlands)
David Martin (S&D -United Kingdom)
Cristiana Muscardini (EPP – Italy)
Sirpa Pietikäinen (EPP – Finland)
Raül Romeva i Rueda (Greens/EFA – Spain)
Daciana Sârbu (S&D, Romania)
Michèle Striffler (EPP – France)
Janusz Wojciechowski (ECR – Poland)
Andrea Zanoni (ALDE – Italy)

The secretariat of the Intergroup is provided by Andreas Erler, Eurogroup for Animals

Related links
http://eurogroupforanimals.org/what-we-do/category/eu-animal-welfare/animal-welfare-intergroup

Mainokset