EU torkkuu. Olisiko viimein aika herätä?

Tämä lyhyt dokumentti kertoo koruttomasti, miten häpeällisessä tilanteessa Romanian koirat ovat vuosikausia eläneet. Eläinten oikeuksien puolustajat ovat taistelleet koirien pelastamiseksi, mutta ponnisteluyritykset vesittyvät kerta toisensa jälkeen. Koirapopulaation hallintaan tarkoitetut rahat valuvat täysin muihin tarkoituksiin, mistä videolla on kuvaavia ja tarkkoja esimerkkejä. Kannattaa huomioida, että se on koostettu viime keväänä, ennen tämänsyksyistä eutanasialakia. Jää jokaisen oman mielikuvituksen varaan, miten lohduton tilanne tarhoilla tällä hetkellä on ja mitä koirat, ihmisen parhaat ystävät, joutuvat Romaniassa kokemaan. Videon näet tästä > Se ei ole verta & suolenpätkiä -kategoriaa, mutta voi olla herkille ihmisille liian voimakasta katsottavaa. 

Eläinsuojelujärjestöt alkavat olla turhautuneita ja syyttävät EU:ta silmien sulkemisesta. Occupy for Animals kirjoittaa tänään facebook-sivuillaan, että EU voisi tehdä paljonkin asian hyväksi, mutta tyytyy odottamaan toivoen, että hälinä koirien kaltoinkohtelun ympärillä laantuu.

Järjestön katkeruutta on viime aikojen valossa helppo ymmärtää. OFA jatkaa: Both the EU and their Animal Welfare Intergroup are essentially ”a Sleeping Beauty” which never wakes up in an emergency.

Toivon, että järjestön sinnikkyys, asian esillä pitäminen ja ponnekkaat vaatimukset EU:n puuttumiseen käynnissä olevaan koirien verenvuodatukseen kantaa hedelmää. Tässä linkki vetoomukseen, jonka olen itsekin allekirjoittanut: EU: take action regarding Romania, a European country challenging Europe >

Kuva

Kuva: Occupy for Animals 7.10.2013

Mainokset