Katukoirien hävitys on häikäilemätöntä politiikkaa

Siinä missä eri tahot Euroopassa ovat ilmaisseet vakavan huolestumisensa raaoista tavoista kasata koiria kunnallisille tarhoille Romaniassa, rankkurit jatkavat väkivaltaista toimintaansa. Maailma on alkanut hiljalleen avata silmiään Romanian koiriin kohdistuville teurastuksille ja ymmärtää, että maassa tapahtuu oikeasti jotain karmaisevaa eikä syyskuiset hätähuudot olleetkaan pelkkää eläinsuojelijoiden hysteeristä propagandaa.

BBC News kirjoittaa myös aiheesta 13.10. joskaan artikkeli ei sisällä suuria ihmeellisyyksiä tai sen syvempää ongelman taustoittamista tai pohdintaa ratkaisuyrityksistä.

Se, mikä saa alaleuan loksahtamaan on, että Bucharestin pormestari Sorin Oprescu, hän, joka ei suostu edes keskustelemaan eläinsuojelujärjestöjen kanssa vaan rajoittaa ankarasti adoptoijien pääsyä kunnallisille tarhoille, on luvannut poistaa kaduilta 80 % koirista väittäen, että puolet niistä päätyy adoptioon.

Kuva
Romanialainen rankkuri työssään käsittelemässä koiria. Kunnoitettavaa?

Kun Bukarestissa yksistään on arviolta 60 000 katukoiraa ja kolme kunnallista tarhaa, miten ihmeessä tämä yhtälö voisi toimia? Miten vuoden aikaan lopetettaisiin nopeasti ja kivuttomasti tuon laskukaavan mukaan 24 000 koiraa ja toiset 24 000 järjestettäisiin adoption kautta omiin koteihin? Ei kai kukaan – varsinkaan uteliaat journalistit – usko tuohon? Oprescu ei edes suostu tarkentamaan, miten koirat lopetetaan. Armollisesti esianestesian vaativalla lopetusruiskeella, kuten artikkelin toimittaja Petru Clej automaattisesti olettaa? Ei koskaan Romaniassa. Jokainen nälkään näännytetty ja hengiltä hakattu koira säästää piikittämiskustannuksen verran kylmää käteistä, joka päätyy suoraan virkamisesten omiin liiveihin.

Romaniassa on vuoden 2014 lopulla presidentinvaalit, ja koska valtaa pitävä Traian Basescu on jo istunut perustuslain sallimat 2 kautta, pormestari Oprescun himo vallankahvaan on valtava. Mikäpä sen kätevämpi tapa agitoida 70 % kansasta koiravihan taakse kuin käyttää arveluttavasti hyväkseen epäselvissä olosuhteissa menehtyneen lapsen kuolemaa.

Artikkeli kokonaisuudessaan tässä >

Mainokset