Mitä on pentutehtailu ja miten se eroaa rescuetoiminnasta?

Rescueyhdistykset ovat eläinsuojelujärjestöjä ja vastustavat pentutehtailua.

Mikä on pentutehdas?

Pentutehtaita pyöritetään ainoastaan rahan takia, ja eläimiä kohdellaan kuin tavaraa. Jotta voittoa saataisiin niin paljon kuin mahdollista, pentuja teetetään mahdollisimman paljon ja halvalla.

Pentutehtaiden pentuja kaupataan usein netin ja lehtien myyntipalstoilla rekisteröimättöminä rotukoirina. Pennut ovat usein sairaita ja niillä voi olla käytöshäiriöitä huonoista kasvuolosuhteista johtuen. Pentutehtailijat myyvät koiria kenelle vain. Heille raha on tärkeintä.

Pentutehtaassa on yleensä useita narttuja, joita pennutetaan mahdollisimman usein, välittämättä emon tai pentujen terveydestä, olosuhteista tai tulevaisuudesta. Pentutehtaiden emot elävät usein koko elämänsä pienissä häkeissä ilman kontaktia ulkomaailmaan ja tekevät pennut jokaisesta juoksusta.

Entä rescuetoiminta?

Rescuetoiminnassa taas on kyse kodin etsimisestä jo olemassa oleville, kodittomille koirille. Koirat ovat useimmiten joko kadulta löydettyjä tai omistajansa hylkäämiä. Rescue-eläimet asuvat eläinsuojelijoiden hoitamilla tarhoilla, kunnes löytävät oman kodin rescueyhdistyksen kautta.

Luotettavien rescueyhdistysten toimijat eivät myy koiria ja saa siitä rahaa, vaan uusi omistaja maksaa koirasta korvauksen, joka kattaa eläinlääkäri- ja matkakulut. Rescueyhdistystyö on vapaaehtoista, niin tarhojen pitäjien kuin yhdistyksissä työskentelevienkin osalta, eikä kukaan saa toiminnasta taloudellista voittoa. Työ mahdollistetaan kulukorvauksilla ja lahjoituksilla. Rescuetoiminnassa tärkeintä on eläinten hyvinvoinnin edistäminen ja niiden tulevaisuudesta kannetaan vastuuta myös niiden kotiuduttua Suomeen.

Lue lisää Kulkureiden sivuilta tästä linkistä >

1310-puppies
Mainokset