Koirantappobisnes rullaa

Romanialaisen Costanzan pormestari Cristian Radu sanoo aloittavansa koirien tappamiset 1.1.2014. Puppy Vet -niminen yritys, joka laskuttaa kaupungilta yli 1 000 000 euroa vuodessa koirien kiinniottamisesta, säilömisestä ja tappamisesta, hoitaa likaisen työn. Puppy Vet on pyörittänyt liiketoimintaansa näin vuodesta 2001 lähtien, eli siitä saakka, kun koirabisnes kaupungissa käynnistyi. Koiria on lahdattu massoittain ja tapettu mitä julmimmin keinoin.

Kuva

Cristian Radu. Kuva: romaniandogrescue.blogspot.co.uk

Silti, 11 vuotisten tappajaisten jälkeen, kaupungissa on pormestarin mukaan yhä yli 20 000 koditonta koiraa. Pormestari julistaa lehdistölle, että puolentoista vuoden aikana hän tulee hävittämään katukuvasta kaikki kulkukoirat.

Kaupungin koiratilanne kertoo hyvin siitä, että tappaminen ei ratkaise kulkukoiraongelmaa. Massateurastukset saattavat helpottaa tilannetta vain hetkellisesti. Kun koirien määrä alueella vähentyy, jäljelle jääneiden eläinten olot paranevat, niille riittää enemmän ruokaa ja syntyvyys lisääntyy. Pian koirakanta on ennallaan tai jopa suurempi kuin tappamisen alkaessa. Toisaalta, mikäs sen mukavampaa korruptoituneelle virkamieskoneistolle, joka tienaa mukavasti koirien kiinni ottamisella, säilömisellä ja lahtaamisella.

”Should we bet?…” kysyy Save the Dogs, joka kertoi asiasta tänään facebook-sivuillaan.

Asiasta lisää tässä linkissä >

Mainokset