Eläinrääkkääjä-pormestarin johtamasta Craiovasta Euroopan kulttuuripääkaupunki?

Pahamainen Craiova hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Irvokasta. Ja kappas vaan, lisäksi on selvinnyt, että Kuopio on Craiovan ystävyyskaupunki. Sillä yhteydellä ei savolaispitäjä pääse kehuskelemaan.

Voit allekirjoita vetoomuksen raa’an pormestari Vasilescun harjoittaman eläinrääkkäyksen lopettamiseksi täällä >

Euroopan kulttuuripääkaupunki on Euroopan parlamentin ja komission päättämä ohjelma, jossa kaupunkeja valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi hakemuksista. Euroopan unioni on valinnut yhden tai useamman kaupungin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodesta 1985 lähtien. Kulttuuripääkaupunkiohjelman avulla EU on halunnut lisätä Euroopan kansalaisten vuorovaikutusta sekä esitellä Euroopan kulttuurien rikkautta ja moninaisuutta. Vuonna 2011 kulttuuripääkaupunkeina toimivat Suomen Turku ja Viron Tallinna.

Craiovan kaupunki on pormestarinsa johdolla ilmoittanut hakevansa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi v. 2021, jonka esivalinta tapahtuu vuonna 2015. Mietitäänpä, mitä kulttuurillisesti erityistä Craiovalla on tarjota? Ainakin systemaattisesti kidutettuja, nälkää näkeviä, sairaita eläimiä kaupungin ylläpitämällä koiratarhalla.

Arvioi itse, onko Craiova kulttuuripääkaupunkitittelin arvoinen. Vaikuttavan, Occupy for Animalsin kuvauksen kaupungin tilanteesta näet tästä linkistä > Sisältö järkyttää!

craiova
Kuva: Occupy for Animals

Postauksessani 18.10. kerroin Craiovan kuolemantarhasta. Kuvissa näkyvä luurankokoira oli vain yksi onneton raukka niiden satojen, kärsivien, sairaiden ja nälkää näkevien eläinparkojen joukossa, jotka lävähtivät ihmisten tietoisuuteen eilen. Lähes 200 kuvaa sisältävän, Dana Patrascun tekemä kuvakansio facebookissa on järkyttävää katsottavaa, jossa on sekä aivan uusia että ajan saatossa otettuja kuvia systemaattisesta eläinrääkkäyksestä kaupungin kunnallisella tarhalla. Ei missään tapauksessa herkille. Kuvakansioon pääset tästä >

Lisää Craiovan kauheuksista täällä > Ei herkille tämäkään.

Craiova on tunnettu julkeasta pormestaristaan, Lia Olguta Vasilescusta, joka on vihaa avoimesti eläimiä. Hänen ansiotaan on myös kaupungin koiratarha, jossa sadat eläimet viruvat vailla ruokaa, vettä ja hoitoa omissa ulosteissaan. Umpimielinen nainen ei suostu neuvottelemaan eläinsuojelijoiden tai -järjestöjen kanssa.

Pormestari Olguta Vasilescu. Kuva: pesurse.ro
Pormestari Olguta Vasilescu. Kuva: pesurse.ro

Tätä kulttuuriperimääkö Craiova haluaa ylpeänä esitellä? Europa.eu-sivuston mukaan ”Euroopan kulttuuripääkaupungin nimeäminen auttaa tuomaan esiin Euroopan kulttuurien rikkautta, moninaisuutta ja yhteisiä piirteitä sekä antaa Euroopan unionin kansalaisille mahdollisuuden tutustua paremmin toistensa kulttuuriin.” Yhdellekään sivistyneelle ihmiselle Craiova ei tarjoa mitään ihailtavaa tai tutustumisen arvoista.

Meidän on kerrottava sekä pormestari  Vasilesculle että mahdollisimman laajasti kautta sivistyneen maailman, että kulttuuripääkaupungin tittelistä on turha edes haaveilla ennen kuin eläinrääkkäys kaupungissa loppuu.

Allekirjoita vetoomus raa’an pormestari Vasilescun harjoittaman eläinrääkkäyksen lopettamiseksi täällä >

Mainokset