Italialaiskaupungit esimerkkinä muille. Ystävyyskaupunkisuhteet poikki Romaniaan.

Eläinrääkkäyksestä tunnettu romanialainen Craiova on ollut Kuopion ystävyyskaupunki vuodesta 1972. Siinä missä Kuopion kaupunki ilmoitti 12.11.2013, että ”ystävyyskaupunkitoimintaan ei kuulu puuttuminen toisten kaupunkien sisäiseen päätöksentekoon tai niiden päätettävissä olevien asioiden tarkoituksenmukaisuusharkintaan”, useat italialaiskaupungit tuomitsevat jyrkästi eläinrääkkäyksen Romaniassa. Ne vetoavat länsimaiseen sivistyskäsitykseen koirien kohtelussa, eivätkä arastele herkkään asiaan tarttumista.

Italia näyttää esimerkkiä muille: monet maan kaupungit ovat aikeissa luopua ystävyyskaupungeistaan Romaniassa koiriin kohdistuvien julmuuksien vuoksi.

Bravo! Viva Italia! Well done Italian mayors!

Romaniankielinen artikkeli aiheesta tässä >

131126-protest-italia
Kuva: http://www.universulargesean.ro
Mainokset