EU-parlamentin valtuuskunta tänään Bukarestissa keskustelmassa Romanian koiratilanteesta

Tänään, 4.12. klo 13:30 eteenpäin Euroopan parlamentin delegaatio tapaa Romaniassa Bukarestin kaupungintalolla maan viranomaisia keskustellakseen katukoirien tilanteesta ja ongelman ratkaisuyrityksestä.  Asiasta kertoi NFPA (National Federation for the Protection of Animals).

Valtuuskunta tapaa mm. ANSVSAn edustajan, Bukarestin pormestarin ja maan hallituksen edustajia toimittaen heille vetoomuskirjelmän, jonka ovat europarlamentaarikkojen lisäksi allekirjoittaneet EU-parlamentin presidentti Martin Schulz sekä häntä edeltänyt presidentti Jerzy Buzek.

131204-dog
Sillä aikaa, kun pääkaupungissa neuvotellaan, tavalliset yhteisökoirat kärsivät ympäri maata: rankkurit veivät tämän ystävällisen, kaupan edessä nukkuneen koiran kunnalliselle tarhalle Constantassa 4.12.2013. Se todennäköisesti tapetaan 7 päivän kuluttua Biobasen tarhalla. Kuva: http://www.reporterntv.ro

Delegaatio on varsin arvovaltainen. Bukarestin kaupungintalolla koira-asiasta keskustelevat. MEP Janusz Wojciechowski, EU-parlamentin sisäisen Animal Welfare Intergroupin kunniapuheenjohtaja, MEP Andrea Zanoni, Intergroupin varapuheenjohtaja, ECR:ää konsultoinut Magdalena Majerczyk, koirapopulaatioiden hallinnan erikoisasiantuntija Dr. David Prichard, Europarlamentin edustajat Karolina Tomaszewska ja  Andreas Erler sekä saksalainen journalisti Claudia Buthenhoff-Duffy, joka oli mukana tekemässä kansainvälistä ”Making the Link” -julkaisua. Etenkin romanialaisten eläinsuojelijoiden suureksi huojennukseksi FNPA:n presidentti, arvostettu Carmen Arsene on mukana foorumissa.

Romanialaisten vapaaehtoisjärjestöjen edustajat seuraavat tiiviisti tapahtumia, ja muutamat heistä ovat kokoontuneet parhaillaan kaupungintalon edustalle. He toivovat, että maan viranomaisten valheet koirien hyvästä kohtelusta ja armollisesta eutanasiasta eivät uppoa arvovaltaiseen edustustoon. Lukemattomia kidutettuja koiria tämä ei enää auta, mutta ryhmän yllä lepää usko; ehkä  tällä hetkellä maan tarhoilla kituvilla hylätyillä koirilla, entisillä lemmikeillä ja yhteisökoirilla olisi vielä toivoa samoin kuin niillä eläimillä, jotka elävät kurjaa elämää kaduilla, pelloilla ja metsissä ilman kotia romanialaisten silmittömän vihan varjossa. Eläinrääkkäys ei ole hyväksyttävää ikinä missään tilanteessa.

Seuraamme tilannetta yhdessä romanialaisten ystäviemme kanssa.

Lähde: www.cotidianul.ro

Kuvagalleria Constantan rankkureista työssään: www.reporterntv.ro

Mainokset