Koirat kärsii. Duster kulkee. Toivottavasti ei kauaa.

Mitäpä sitä peittelemään: suurin osa Renault-konsernin omistamista Dacia-autoista valmistetaan Romaniassa, maassa, jossa eläinrääkkäystilanne on Euroopan pahimpia, joten Dacia läväyttää tämän faktan esiin myös markkinoinnissaan: KOIRAT HAUKKUU. DUSTER KULKEE. En tiedä, onko tämä vain Dacian myyntiorganisaation naiivia typeryyttä vai härskiä irvailua koirien kärsimykselle.

140109-dacia

Suomen markkinoille vuonna 2010 ilmestyneet Daciat valmistetaan Romaniassa kaupungeissa, joiden pormestarien siunauksella koirat, omistetuista lemmikeistä yhteisökoiriin, kasataan eläinten keskitysleireille täpötäysiin häkkeihin odottamaan varmaa kuolemaa tai ”eutanasiaa”.

Ei sovi antaa armokuolema-sanan hämätä; Romaniassa käytetyin eutanasian keino on koirien kerääminen suurille, kunnallisin varoin ylläpidetyille tarhoille, ja niiden näännyttäminen nälkään ja janoon. Eläimet eivät saa ruokaa saati vettä eikä niille ole tarjolla lääkinnällisiä palveuita. Ahtaat häkit ovat täynnä koiria; pentuja, vanhuksia, tiineitä narttuja, kotikoiria. Käytännössä tarhat ovat nälkää näkevien, keskenään tappelevien ja lisääntyvien, sairaiden koirien keskitysleirejä. Romanialaisille koirille tapahtuu tällä hetkellä sama, mitä Hitler teki juutalaisille toisen maailman sodan aikaan. Holokausti ei säästä ketään.

Cornetu

Romania viittaa kintaalla kansainvälisille eläinsuojelusopimuksille, joihin se on sitoutunut. Sanonta ihmisen parhaasta ystävästä on irvokas vitsi romanialaisten huulilla.

Dacia on korruptoituneen Romanian ruusu, mädäntyneen hallinnon ja virkamiesten pyörittämän toimintaympäristön kukkanen. Se on tuotettu halvalla epäeettisessä, rinnakkaistalouden luvatussa maassa, jossa eläinrääkkäystilanne on Euroopan kammottavimpia.

OCCRP:n, joka juuri palkitsi Romanian parlamentin korruption ja rikollisuuden edistämisestä, mukaan tällä hetkellä 28 Romanian parlamentin jäsentä on tuomittu tai on syytettynä korruptiosta. Yli 100 romanialaista kaupunginjohtajaa vastaan on meneillään oikeudenkäynti julkisten varojen väärinkäytöstä. Kattavammin likaisen rahan luvatusta maasta voi lukea aiemmasta kirjoituksestani Korruptoitunut Romania pikaisesti EU-valvonnan alle. Eläinrääkkäysbisneksen on loputtava.

Koirat kuolee. Dacia kulkee. Romaniaa edes vähän tuntevat tietävät, että sen maan laaduntuottokyvyllä ei valloiteta maailmaa. Ja ehkäpä Dacia-kuskit tai sellaiseksi haaveilevat laittavat älyn halvan auton edelle. Kukapa haluaisi profiloitua viattomien eläinten kärsimyksen tukijana.

Mainokset