Allekirjoita adressi tappamisten lopettamiseksi ainoana keinona hallita koirapopulaatioita

Romanialaiset eläinsuojeluaktivistit vetoavat maansa viranomaisille, ANSVSAn johtaja Vladimir Manastirealle ja korkea-arvoisille EU-virkamiehille osoitetussa adressissa lopettamaan järjettömät massatappamiset ja toimimaan lakien edellyttämillä tavoilla kulkukoiraongelman ratkaisemiseksi kaikkialla Romaniassa.

Adressin voi käydä allekirjoittamassa näppärästi täällä >

Kuva: Animals Rights Activists Romania
Kuva: Animals Rights Activists Romania

Romaniassa paikalliset viranomaiset eivät ole ottaneet täysimääräisesti täytäntöön uutta kulkukoirien hallintaan säädettyä lakia, vaan toteuttavat ensisijaisesti eläinten lopettamispykälää. Lain noudattaminen on kirjavaa ja vaihtelee suuresti eri puolilla maata.

Adressissa vaaditaan, että viranomaisten pitää edellyttää ja valvoa normien täyttymistä. Useimpien tappotarhojen toiminta ei kestä päivänvaloa: tarhat eivät täytä laissa määritettyjä vaatimuksia, rankkurit pahoinpitelevät, kiduttavat ja jopa tappavat koiria, adoptioita ei markkinoida internetissä ja koirien kustannuksella siirretään likaista rahaa taskusta toiseen. Adressin laatijat kertovat mm. Bukarestin pormestari Bansescun ja rankkureiden päällikön Bansescun rikkovan lakia tahallisesti. Lue lisää aiheesta adressista (both in English and in Romania) >

 

Mainokset