Politiikkaa, bisnestä ja valtavasti kärsimystä. Harsovan kaupungin karu tapa hoitaa koiraongelmansa.

Viranomaisten valheita, välinpitämättömyyttä, törkeää eläinrääkkäystä. Kyllä, maa on edelleen Romania ja tällä kertaa hävyttömyyden huipulla paistattelevat Constantan kuntaan kuuluvan Harsovan kaupungin pormestari Tudor Nadrag ja hänen rahoittamansa rankkurit.

Eilen 14.1.2014 paljastui, että kaupungin rankkurit ovat jättäneet kaduilta, puistoista ja pihoilta keräämiään koiria sullottuina toistensa päälle pieniin, täpötäysiin metallihäkkeihin kaatopaikan reunamille. Koirat hylätään oman onnensa nojaan eikä niillä ole selviytymismahdollisuuksia. Virumaan jätetyistä koirista ei tule kuluja: niitä ei tarvitse ruokkia, hoitaa, lääkitä, ylläpitää tai maksaa lopetuspiikkiä. Jokaisesta koirasta rankkurit kuitenkin lunastavat kiinniottomaksun. Taas yksi surullinen esimerkki siitä, miten korruptoituneet virkamiehet tekevät koirien elämällä – tai siis kuolemalla – kylmäverisesti rahaa.

Maoland Shelterin julkaiseman kuvakansion materiaali saattaa järkyttää herkimpiä ja sen löydät tästä > Eläinsuojelija Marius Ţuţuianu kertoo nähneensä omin silmin nelisenkymmentä koiraa työnnettyinä pieneen häkkiin.

Koirat on – onneksi – saatu pois häkeistä, mutta niiden tämänhetkisestä sijoituspaikasta liikkuu ainoastaan huhuja.

140114-h1
Kuva: Maoland Shelter

Digi24.ro-sivuston tämänpäiväisen artikkelin mukaan pormestari julkeaa väittää, että kaikki kaduilta kerätyt koirat viedään kunnalliselle tarhalle. Todellisuudessa näin ei ole. Jopa koiratarhan toimintaa pyörittävät ihmiset sanovat pormestarin valehtelevan. Koko romaniankielinen artikkeli ja video paikan päältä tässä >

140114-tn
Harsovan pormestari Tudor Nadrag

Paikalliset eläinsuojelijat huutavat apua ja toivovat, että ihmiset kirjoittaisivat Harsovan pormestarille ja vaatisivat järjettömien julmuuksien lopettamista. Haluatko auttaa? Lähetä vapaamuotoinen vetoomus  pormestari Tudor Nadragille osoitteeseen primharsova@yahoo.com ja vaadi eläinrääkkäyksen lopettamista välittömästi. Vetoomus voi olla lyhyt tai pitkä – aivan minkä koet itsellesi omimmaksi.

Kopion sähköpostista kannattaa lisäksi osoittaa tänne: victorponta2.0@gmail.com; liviu.dragnea@gov.ro; eugen.nicolaescu@cdep.ro; catana.victor@ansvsa.ro; office@ansvsa.ro.

Kiitos avustasi.

*** päivitys 15.1.2014 klo 19:40 ***

Paikallisten mukaan Harsovan pormestari Tudor Nadragin kerrotaan kuuluvan samaan verkostoon kuin Constantan pahamaineinen pormestari Radu Stefan Mazare ja hänen oikea kätensä Nicusor Constantinescu. Constantan rankkurit käyvät myös Harsovassa keräämässä koiria.

Huomionarvoista on, että Mazaren ja Constantinescun toimet ovat korruptiotutkinnan alla, johon liittyy myös suurten maapalojen ostaminen Madagaskarin saarelta, paikasta, jonne poliittiset vaikuttajat ovat usein matkustaneet ”lomalle”. Pormestarien yhteyttä toisiinsa ei kuitenkaan ole tähän mennessä onnistuttu viranomaistaholta osoittamaan.

Nicuşor Constantinescu, audiat la DNA, Youtubessa >

Mainokset