Talvi kurittaa Romaniaa. Ihmiset ja eläimet lumimyrskyn armoilla.

Eilen alkanut voimakas talvimyrsky tuo lohduttomia viestejä eri puolilta Romaniaa. Tarhat täyttyvät lumesta, koirat palelevat häkeissään, tarhoille johtavat tiet ovat tukossa, sähköt katkeilevat ja talojen putket jäätyvät. Pakkaslukemat vaihtelevat -5 ja -15 asteen välillä.

Keskellä peltoja sijaitseva Glinan tarha on yksi myrskyn pahiten runtelemia paikkoja. Tuuli pääsee puhaltamaan aukealla alueella armottomalla voimalla. Häkeissä on lunta kasapäin. Tarhalle vievä, noin parin kilometrin mittainen tie on aivan tukossa.

Vapaaehtoistyöntekijät saivat kuitenkin eilen raivattua tiensä perille asti ja kaivettua häkeistä esiin pennut ja vanhat koirat, joille saatiin järjestettyä hätämajoituspaikat eläinklinikan hoitolasta.

140126-winter
Tämä pentu saatiin lumen keskeltä turvaan ja se vietiin eläinklinikan hoitolaan. Kuva: Asociatia A Doua Sansa

Katso kuvagalleria Glinan tarhalta 25.1.2014 tästä >

Tänään tarhalle on menossa 10-15 vapaaehtoisen porukka. Tilannekatsaus tarhalta kerrotaan Rescueyhdistys Kulkurit ry:n facebooksivuilla. Jos haluat auttaa Glinan tarhan koiria, voit tehdä sen osallistumalla Kulkurien Puhuri-kampanjakeräykseen. Lue lisää keräyksestä >

Glinan tarhan koiria löytyy myös Kulkurien adoptio-ohjelmasta.

140126-romania
Kadulla asuvia koiria Bukarestissa. Kuva: Raluca Bosneaga
Mainokset