Mitä sinun euroedustajasi tai eurovaaliehdokkaasi on mieltä Romanian koirantappopolitiikasta?

Toukokuussa 2014 eurooppalaiset äänestävät EU-parlamenttiin uudet MEPit. EU:lla ja sen edustajistolla virkamiehineen on peiliin katsomisen paikka siinä, ettei se ole tehnyt voitavaansa edistääkseen eläinten hyvinvointiasiaa unionin alueella toimivaltansa puitteissa.

Kuva: Association Hulda
Kuva: Association Hulda

Tällä viittaan ensisijaisesti Romaniaan, jonka viime syksynä huipentuneet kodittomiin koiriin kohdistuvat brutaalit väkivallanteot ovat saaneet jatkua unionin hiljaisella hyväksynnällä. EU-komissiolla on kansanterveyteen perustuva oikeudellinen toimivalta puuttua Romanian tilanteeseen. EU:n on kannettava tässä asiassa vastuunsa. Nyt on aika haastaa toiminnan äärelle myös MEPit.

Romanian eläinrääkkäystilanteeseen liittyvät asiat ja ongelmakohdat ovat niin mittavia, että EU voi olla varma, että tästä tulee keskeinen kysymys kevään 2014 eurovaaleissa. Mitä sinun ehdokkaasi on mieltä Romanian epäinhimillisistä ja brutaaleista koirien massatappamisista? Hyväksyykö hän, että EU osarahoittaa maan kodittomien koirien teurastuksia? EU:lla on valta jäädyttää Romanialle osoitetut tuet siihen asti, kunnes maa hyväksyy ihmillisen ja tehokkaan tavan hallita koirapopulaatioitaan. Sinä voit vaikuttaa tähän. Sinun valitsemasi euroedustaja voi vaikuttaa tähän. Kyse on myös sinun verorahoistasi.

1471202_543467642406764_1170210895_n
Kuva: Association Hulda

Ennen kuin päätät ketä äänestät, kirjoita suomalaisille euroedustajille – joko istuville tai sellaisiksi haluaville –  ja pyydä heitä esittämään EU-komissiolle seuraavat kysymykset. Pyydä myös heitä itseään vastaamaan näihin:

1. Onko komissio samaa mieltä siitä, että sillä on oikeudellinen toimivalta puuttua Romanian koirakysymykseen perustuen EU:n kansanterveyttä koskevaan lainsäädäntöön? (Jos ei, miksi ei?)

2. Onko komissio samaa mieltä, että Romanian rabieksentorjuntaohjelman ehtoja olisi pikaisesti selkeytettävä seuraavasti: Romanian on pantava täytäntöön kansallisella tasolla pitkän aikavälin toimenpiteet koirakannan hallitsemiseksi kansainvälisten käytäntöjen mukaisesti. Toisin sanoen nykyinen Catch & Kill -politiikka olisi korvattava tehokkaammilla ja inhimillisemmillä toimenpiteillä. (Jos ei, miksi ei?)

3. Onko komissio edelleen aikeissa jättää huomioimatta sen mahdollisuuden, että EU: n varoja, joko suoraan tai välillisesti, käytetään rahoittamaan usean miljoonan euron koirien kuolemalla käytävää Catch & Kill –liiketoimintaa Romanian paikallishallinnon budjettien kautta?  (Jos on, millä perusteella?)

EU-edustajat maittain löydät täältä >

Huom. olethan jo allekirjoittanut  European Communications Teamin aiheeseen liittyvän vetoomuksen? Voit tehdä sen kätevästi täällä >

1003157_567666173320244_1759182725_n
Kuva: Association Hulda
Mainokset