Craiovan koirat tarvitsevat pikaisesti apuamme. Voimme auttaa helposti tietokoneen ääreltä!

Romanialainen Craiova, Kuopion ystävyyskaupunki, on jälleen kunnostautunut koiriin kohdistuvissa julmuuksissa. Asiasta kertoo mm. Huffington Post -lehti. Koiria avoimesti vihaava, mielivaltainen pormestari Lia Olguta Vasilescu on antanut tappomääräyksen kaupunkinsa kunnallisen tarhan koirille. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset eläinsuojelijat raportoivat satojen koirien kadonneen tarhalta öisin viimeksi kuluneiden vuorokausien aikaan. Sosiaalisessa mediassa leviää kuvia tarhan henkilökunnasta puhdistamassa verisiä lattioita. Mistä veri on peräisin ja moni muu kysymys on vielä vailla vastausta.

Breastan tarhan johtaja vahvistaa  useiden satojen koirien tappamisen, mutta kiistää, että kuvissa näkyvä veri olisi viitannut niihin. Hänen mukaansa veri on peräisin koirasta, joka oli satuttanut tassunsa, mutta tuo versio eroaa tarhan työntekijöiden tarinasta, minkä mukaan koirat olivat tapelleet verisesti keskenään. Varmaa on vain se, ettei kukaan tiedä, miten nämä koiraparat on tapettu ja että Craiova rikkoo räikesti syksyllä voimaantullutta ”eutanasia”lakia.

140214-canis2
Breastan tarhan asukkaita 12.2.2014. Kuva: Canis Amator


Skandaalien kaupunki Craiova on tunnettu eläinrääkkäyksestään

Lukuisat skandaalit ovat ravistelleet Craiovan kunnallista tarhaa. 23 000 ihmistä on allekirjoittanut yksityiskohtaisen vetoomuksen, jossa käy ilmi eläinsuojelijoiden ja pormestarin väliset ristiriidat. Syksyllä 2013 koirat riutuivat tarhalla ilman ruokaa, vettä ja hoitoa. Ulkopuolisia ihmisiä pääsi käymään tarhalla todella harvoin ja rajoitetustti. Järkyttyneet eläinsuojelijat kokosivat voimansa ja veivät asian oikeuteen. Tuomioistuin antoi vapaaehtoisjärjestöille oikeuden ruokkia Breastan tarhan koiria – omalla kustannuksellaan tietysti.

Tuoreimman verilöylyn seurauksena valveutuneet EU-kansalaiset tulevat tekemään entistä ponnekkaammin töitä sen eteen, ettei Vasilescun johtama kaupunki pääse kalkkiviivoille Euroopan kulttuuripääkaupunki 2021 -kilpailussa.

1402-vslsc
Pormestari Vasilescu

Mitä mieltä koiriin kohdistuvasta väkivallasta on Kuopio?

Kuopion kaupunginjohto on tietoinen ystävyyskaupunkinsa tapahtumista, sillä monet järkyttyneet ihmiset ovat ottaneet yhteyttä ja kertoneet Craiovan karmivasta eläinrääkkäystilanteesta, jota räikeä paikalliskorruptio vahvasti värittää. Kuopio ilmoitti 12.11.2013, ettei aio tilaneeseen ottaa kantaa: “Ystävyyskaupunkitoimintaan ei kuulu puuttuminen toisten kaupunkien sisäiseen päätöksentekoon tai niiden päätettävissä olevien asioiden tarkoituksenmukaisuusharkintaan”.

Miten tässä kohtaa riipaiseekaan Desmond Tutun sanoma: ”If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”.

Paikalliset eläinsuojelijat eivät pärjää yksin

Joka aamu craiovalaiset vapaaehtoiset kertovat facebook-päivityksissään uusista yöaikaan tehdyistä tappamisista. He yrittävät parhaansa mukaan kerätä todisteita saadakseen asian lakikäsittelyyn. Tarha ei noudata lainsäädäntöä siinä, että ne olisivat tarjonneet koirille mahdollisuutta adoptioon. Myös koirien tappamiseen käytetyt metodit on selvitettävä, sillä kaikki tiedämme, että yksikään koira ei ole kohdannut loppuaan esianestesia-avusteisella armopiikillä. Tarhan johtaja on myöntänyt, ettei tappamisissa ole noudatettu uutta lakia siltä osin, että viranomaisia, DSV (Romanian ”Evira”) etunenässä, olisi informoitu koirien lopettamisista etukäteen. Craiovan eläinsuojelijat tarvitsevat ulkopuolista apua, kansainvälistä tukea ja julkisuutta tässä asiassa. Meillä on kaikki mahdollisuudet auttaa heitä.

140214-canis1
Breastan tarhan asukas 12.2.2014. Kuva: Canis Amator


Sitten se tärkein: miten sinä voit vaikuttaa eläinrääkkäyksen lopettamiseen?

Kopioi alla oleva, Irina Pricopin valmistelema kirje ja laita nimesi & yhteystietosi sen loppuun. Lähetä se sähköpostilla alla oleviin osoitteisiin. Voit tottakai myös kirjoittaa ihan oman viestin. Muista olla viestinnässäsi asiallinen, sillä rumat sanat eivät auta eläinten asiaa.

—————————————

Dear recipient,

2013 was for all of us, signatory citizens of the present protest letter, the darkest year we have ever had to go through : an unfortunate event, as the death of a little innocent child neglected by his family and thus found dead on a closed private property in Bucharest where supposedly he had been bitten by the dogs living therein, determined the Parliament to rapidly and without any prior investigations and/or consultations, approve and send to enter in force a law that allows the local public authorities to decide the fate of the stray dogs.

We can understand the concern of the Romanian Parliament regarding the safety of the Romanian citizens but, at the same time, we must emphasize that scenes of public violence involving animals, including shooting animals in the street, massive killings performed inside the public shelters without the compliance of the provisions of the law, harassment of animal activists, etc. should also concern the Romanian politicians as such acts have an enormous negative psychological impact on both children and adults, leading to social hate and discrimination.

In this very moment, several cases of abuses were reported and also revealed in public shelters all over the country. The case of the Breasta shelter is only one of many other similar. Dogs are cruelly killed and not humanely euthanized according to the provisions of the law and to the recommendations of the National College of the Romanian Veterinarians (CNMVR), the provisions of the Norms regarding the distance adoption of the animals are arbitrarily applied by the local councils and in many cases, are also rejected as solution for solving the issue regarding the living costs for the animals, volunteers are not allowed to properly take care of the animals, they are themselves verbally and in some cases also physically abused by the shelters’ employees, the provisions regarding the identification and the proper registration of the animals as well as those regarding the spaying are simply NOT COMPLIED/FOLLOWED AT ALL.

We ask the vet authorities (ANSVSA, local vet offices – DSV, etc.) as well as the local authorities in each and every city in Romania to demand and make sure that the provisions of the Methodological Norms issued for the application of the Government Ordinance no.155/2001 are decently, fully and completely followed in all the public shelters in Romania. ANSVSA and local vet offices (DSV) initiated and promoted the above mentioned Norms so it is a matter of professionalism, responsibility and ethic to make sure that what they initiated is properly accomplished and complied. We hope that all the complaints made by both natural persons and organizations (NGOs) shall be answered within the legal term and only after a close, detailed and honest investigation was made and due legal and administrative measures have been taken.

We ask the local State Police (including the Community Police that has been very effective and prompt in so many cases of abuse) to continue to support the animal activists, the local organizations for the protection of animals’ rights, each and every responsible citizen that reports cases of abuses happened within the premises of the public shelters, by performing the due investigations and by taking the coercive measures prescribed by the law.

We all understood (even if we don’t entirely agree with it) that this is the law in force and it must be followed. Thus we ask the authorities to support us in all our actions in order to insure the right and full compliance of the public shelter activities with the legal norms in force.

Etunimi Sukunimi
Kaupunki, Maa

—————————————

Sähköpostiosoitteet:
consiliulocal@primariacraiova.ro
relatiicupublicul@primariacraiova.ro
zgonea@cdep.ro
office-dolj@ansvsa.ro
office-bucuresti@ansvsa.ro
reclamatii-bucuresti@ansvsa.ro
office-prahova@ansv.ro
cabinet@dj.politiaromana.ro
reprocoe@fr.oleane.com
cabinet.vasilescu@yahoo.com

——–

Mitä muuta voimme tehdä?

2. Ei unohdeta suurlähetystöjä! Laita sähköpostia Bukarestissa majailevalle suurlähettiläällemme osoitteeseen sanomat.buk@formin.fi sekä Helsingissä vaikuttavalle Romanian suurlähettiläälle romania@romania.fi.

3. Ford Motor Companylla on tehdas Craiovassa. Voit lähettää myös Fordille yllä olevan englanninkielisen viestin. Kysy lisäksi onko dirty money & systematic animal abuse Fordin tavoiteimagon mukaista? rbrown8@ford.com, sustaina@ford.com,
media@ford.com, crcro@ford.com

4. Voit myös lähettää Romanian edustajainhuoneen puheenjohtajalle, joka on kotoisin Craiovasta ja valittiin positioonsa siltä alueelta. Viestisi Valeriu Zgonealle voit laittaa täällä: http://zgonea.ro/despre-mine/contact/

5. Luonnollisesti voit informoida Kuopion johtoa sen ystävyyskaupungin yhä jatkuvista eläinsuojelurikkomuksista ja systemaattisesta kidutuksista. Yhteystiedot täällä >

6. Ehkäpä myös Savon Sanomia kiinnostaa, mitä Kuopion ystävyyskaupungissa tapahtuu? Vinkkaa aiheesta uutiset@savonsanomat.fi.

Muista myös jakaa tätä asiaa ystäväpiirissäsi ja pyydä heitä toimimaan samoin. Lisäksi voit seurata Craiovan tilannetta facebook-tapahtumassa täällä >

Craiovasta kertovat aiemmat Fifirock-artikkelit:

23.11.2013 Craiovan hiljainen kärsimys ja pieni pilkahdus toivoa

1.11.2013 Eläinrääkkääjä-pormestarin johtamasta Craiovasta Euroopan kulttuuripääkaupunki?

23.10.2013 Lisää vetoomuksia Craiovan kuolemantarhalla viruvien koirien pelastamiseksi

19.10.2013 Anna suoraa palautetta koirien kärsimyksiä tukevalle Craiovan pormestarille

19.10.2013 Craiovan julman pormestarin toimet vaadittava pikaisesti tarkastelun alle

Sekä aihetta sivuava postaus:

26.11.2013 Italialaiskaupungit esimerkkinä muille. Ystävyyskaupunkisuhteet poikki Romaniaan.

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n nettisivuilla on mediakooste Romaniaan liittyvästä tiedottamisesta Suomessa. Löydät ne tästä linkistä >

Canis Amatorin kuvakansio Breastan tarhalta 12.2.2014> Osa koirista on jo kuollut.

Mainokset