On helpompaa päästä vierailulle Valkoiseen taloon kuin kunnalliselle koiratarhalle Romaniassa

Bukarestin rankkurit ovat olleet ahkeria, mistä johtuen kaupungin ylläpitämät tarhat ovat tupaten täysiä. ASPA:n vetäjä Bansescu perusteli massatappamisten aloittamista pääkaupungissa sillä, ettei koiria juurikaan adoptoida.

Katsotaanpa asiaa tarkemmin. Miten tervetulleita adoptoijat ovat esimerkiksi uudelle Bragadirun tarhalle, johon on raahattu lyhyen ajan sisällä sadoittain koiria? Paikalliset ihmiset kertovat, että on helpompi vierailla CIA:n tai FBI:n päämajassa kuin esimerkiksi Bragadirun koiratarhalla.

Vaikka kyseessä on ainoastaan rankkureiden tukikohta, turvatoimet ovat kovemmat kuin Valkoisessa talossa. Ihmisten mielestä tarhan henkilökunta pitää adoptoijia pilkkanaan, sillä vierailusäännökset ovat naurettavat. Bragadirun tarha on auki maanantaista perjantaihin klo 10-14. Siis huikeat neljä tuntia ja keskellä päivää. Tarhalle pääsee sisään mm. seuraavin säännöin:

– Matkapuhelimet eivät ole sallittuja. Myös muut piilotetut kuvauslaitteet ovat kiellettyjä. Jos mukana on kamera, sillä saa kuvata vain koiria. Valvotusti.

– Tarhalle pääsee sisään vain adoptoinnista kiinnostunut henkilö yksin. Seuralaiset eivät ole sallittuja. Heidän on odotettava tarhan ulkopuolella. Potentiaalinen adoptoija pääsee sisään vain, mikäli hänellä on mukanaan kaikki tarvittavat dokumentit sekä alkuperäisinä että kopioituina, kuten palkkakuitti ja todistus siitä, että omistaa asunnon.

– Vierailun kesto on 10 minuuttia per adoptoija. Sinä aikana on tutustuttava satoihin koiriin ja päätettävä, mille niistä haluaa tarjota kodin.

– Kierroksella seuraa mukana ASPA:n virkamies.

– Jos adoptoija löytää itselleen mieluisan koiran, hän ei saa itse kuljettaa sitä pois häkistään, vaan sen raahaa – yleensä niskanahasta tai rankkuriottimella – ulos tarhan työntekijä. Alla mallia näyttää Botosanin tappotarhan työntekijä  20.02.2014.

Kyseessä on naurettava farssi, jonka motivaatorina on ainoastaan raha ja politiikka.

1932199_614042841999717_825804854_n
Botosanin kunnallinen tarha 20.2.2014. Kuva: Elena Cardas

EU-rahoituksen ansiosta eläinrääkkäys on mahdollista Romaniassa. Robert Serbanin lyhytvideossa (kesto 1:30 min) tiivistyy sanoma siitä, miksi EU:lla on sekä oikeus että velvollisuus asiaan puuttumiseen. Videon voi katsoa herkempikin ihminen. Video The EU supports the Romanian Dog Slaughter >

Olethan jo allekirjoittanut European Communications Teamin adressin täällä >

Muita vaikuttamiskeinoja järjettömien massatappamisten lopettamiseksi löydät täältä >

Mainokset