Romanian parlamentin jäsen Remus Cernea vaatii koirien tappokoneiston pysäyttämistä. ”Historia näyttää, ettei lahtaamisella ratkaista ongelmaa. Verovarojen tuhlausta.”

Hotnews.ro:n mukaan Romanian parlamentin jäsen Remus Cernea (vihr.) vaatii, että viranomaiset lopettavat välittömästi koirien massatappamiset Bukarestissa ja muissa kaupungeissa. Cernean mukaan tappamiset eivät yksinkertaisesti ratkaise mitään eikä koiraongelma poistu tällä keinoin. Ainoastaan Romanian maine raakana eläinrääkkääjämaana maailmalla kasvaa.

1402-remus-cernea
Remus Cernea. Kuva: Agerpres

Cernea sanoo, että Romanian parlamentti teki virheen hyväksyessään eutanasialain syyskuussa 2013. Lailla olisi pitänyt pyrkiä koirien määrän vähentämiseen kestävällä tavalla, ei massiivisen tappokoneiston rakentamiseen. Nyt julkisia varoja tuhlataan sokeasti koirien tappamiseen, jolla ei pystytä ratkaistemaan ongelmaa pysyvästi.

Koiria on lahdattu Bukarestissa eri keinoin jo yli 200 vuoden ajan. ”Onko ongelma poistunut?”, Cernea kysyy.

Historiasta olisi hyvä ottaa opikseen. Saksalaismiehityksen aikaan ensimmäisessä maailmansodassa ammuttiin kaikki koirat, mitä Bukarestista löytyi. Ratkaisiko se mitään? Ei. Pormestarikaudellaan 2001-2008 nykyinen presidentti Traian Basescu tapatti yli 140 000 koiraa Bukarestissa. Katosivatko koirat katukuvasta? Nope.

Basescun operaatioon käytettiin 9 miljoonaa euroa (62€/koira). Ei todellakaan tarvitse olla ekonomi ymmärtääkseen, että noilla rahoilla koirat olisi jo steriloitu. Parhaillaan käynnissäoleviin tappotalkoisiin on budjetoitu 6 miljoonaa euroa.

Cernea harmittelee, että kun koiraongelmaan on olemassa ratkaisu ja toteuttamissuunnitelmat, poliittinen tahto siihen tarttumiseen puuttuu. Koirien tappamisen kannattajien ja koirien suojelijoiden näkemykset ovat vielä kaukana toisistaan. Tappohaluisilla on hyvin vähän ymmärrystä siitä, miten koirien määrää oikeasti voidaan vähentää.

Missä vaiheessa tavalliset bukarestilaiset veronmaksajat heräävät penäämään järjettömän rahanhaaskauksen lopettamista?

Poliitikot ohjailevat taitavasti yleistä mielipidettä kansalaisten keskuudessa ala-arvoisen journalismin voimalla. Koirat halutaan näyttää mediassa negatiivisessa valossa. Propagandan täsmäase PRO TV etunenässä toimittaa vallanpitäjien viestejä ihmisille ja tarjoilee hykerrellen kansalle katukoiriin liittyviä ”shokkiuutisia”, useimmiten totuutta vahvasti värittämällä. PRO TV ei vaivaudu korjaamaan tai oikaisemaan juttujaan tai pyydä virheitään anteeksi, vaikka viranomaistahot ovat usein osoittaneet uutisoinnin tutkimusraportein vääriksi. Päinvastoin, se yrittää jatkuvasti löytää uusia aiheita, joista voi syyttää koiria. Romanian media julkaisee todella nihkeästi mitään, mikä liittyy koirien suojeluun.

Tässäkin asisassa maalla on pitkä matka sivistykseen.

Cernea on varsin mielenkiintoinen henkilö, ja hänen agendastaan löytyy lisätietoa Wikipediasta >

Cernean facebook-profiilista on syytä tykätä 🙂

Tutustu myös Cernean nettisivuihin >

Mainokset