Sadetta, tuulta ja koiria. Harmaasta Bukarestista harmaaseen Rosiooriin.

Bukarest eilen: +7 astetta, vesisadetta ja kevyttä tuulta. Kaupunki näyttäytyy näissä olosuhteista ankeimmillaan. ”Gotham City”, naureskelimme lakonisesti, kunnes yhteen ääneen totesimme, että tätä paikkaa ei taitaisi edes Batman pelastaa.

Eilinen päivä OneVet-hoitolassa ja -klinikalla meni siivillä, ja sen saldona kamerasta löytyi yli 1000 valokuvaa ja jokunen video. En lakkaa hämmästelemästä tuota toinen toistaan ihanampien koirien määrää. Jokainen omalla tavallaan koskettava, omanlaisensa persoona, suurin osa varauksetta ystävällisiä, osa alkuun ujonlaisia, toiset touhua täynnä. Ja kaikki hylättyjä tai kodittomia koiria, niitä ”katukoiria”.

140306-poju
Pieni, Rosiorin kunnalliselta tarhalta pelastettu uroskoira ujostelee OneVetin luottohoitaja Alexandran sylissä

Kevään koiranpentusesongin alku näkyy eläinsuojelijoiden luona ja klinikan hoitolassa. Pentuja on joka puolella. Ihania, aktiivisia, iloisia, leikkisiä – sellaisia, kuin koiranpentujen kuuluu ollakin. Jokainen niistä ansaitsisi oman kodin, turvallisen kasvuympäristön, rakkautta ja rajoja. Niiden ei pitäisi jäädä varttumaan virikkeettömiin häkkeihin viettämään päämäärätöntä elämää.

1403-onevet
OneVet-hoitolan isokoira-asukkaita 6.3.2014
IMG_0140
Kulkurien Salla halailee Radu-nimistä nuorta koiraa klinikan hoitolassa

Viime reissullamme löytynyt Valentina odottaa lauantaista lentoa Suomeen ihan omaan kotiin, joka ei hylkää sitä enää ikinä. Valentina heilutti vimmatusti häntää tavatessamme sen ja nautti saadessaan olla hetken huomion keskupisteenä.

140306-valtentia
Valentina ❤
140316-tecuci
Tecucuin tappotarhalta pelastettu kolmikko OneVet-klinikan hoitolassa

Päivät täällä ovat pitkiä. Illalla myöhään hotelliin palatessa käymme läpi päivän aikana koetun lisäksi kuvatut koirat ja muistiinpanot. Nyt, kuuden tunnin yöunien jälkeen, jatkamme kohti Rosiorin kunnallista tarhaa ja 200 koiraa, joista Cornelia Stan huolehtii. Koska tiedämme, miten hankalissa olosuhteissa hän toimii, todellisuuden näkeminen omin silmin voi olla liiankin mieleenpainuvaa.

Mainokset