VIDEORAPORTTI Stray Dog Rescuers. Pähkinänkuoressa se, mitä sinun tulee tietää Romanian koiratilanteesta.

VIDEORAPORTTI Stray Dog Rescuers. Reiluun varttiin on ansiokkaasti tiivistetty faktat ja tunnelmat Romanian kodittomien koirien nykytilanteesta, siihen johtaneista tapahtumista, ”eutanasia”laista ja viranomaisten siunaaman koiramafian häikäilemättömyydestä. Paljon puhuvassa videodokumentissa kerrotaan koruttomasti sekä yksittäisen eläinsuojelijan että koiraongelmaan korkeammalta taholta vaikuttamaan pyrkivän organisaation näkemyksiä aiheen ympäriltä. Kaikilla on yhteinen päämäärä: auttaa koiria, puhua niiden puolesta ja vahva tahto lopettaa systemaattinen eläinrääkkäys. Tämä on taistelua tuulimyllyjä vastaan, sillä Romaniassa monet valtaa pitävät tahot nimenomaisesti haluavat ylläpitää koirapopulaatioita liiketoiminnan nimissä.

Dokumentti on vahva ja koskettava, eikä urheita eläinsuojelijoita katsellessa voi välttyä silmäkulmien kostumiselta. Raportti ei kuitenkaan sisällä raakaa kuvamateriaalia, joten se soveltuu herkemmillekin katsojille. Voit valita tekstityksen (subtitles) suomeksi ja englanniksi.

140316-carmenarsene

Mukana mm. arvostettu Carmen Arsene Romanian National Federation for the Protection of Animals -ogranisaatiosta, joka selkokielisesti kertoo rankkuribisneksen ansaintalogiikasta sekä myös Kulkurien yhteistyökumppaneita. Dokumentin päätösosiossa kirmailee Kulkurien kautta kodin saanut Dalma-neiti, jonka eläinsuojelija, videolla esiintyvä ihana Sorina Rinciog löysi tienvarteen hylättynä kotikaupungistaan Campinasta viime heinäkuussa.

Dokumentin lopussa Nina-mummo toivoo, että EU-kansalaiset tukisivat romanialaisia eläinten ystäviä. Tuohon pyyntöön on helppo vastata kyllä. Yksi konkreettinen keino auttaa on jakaa tätä videoraporttia mahdollisimman laajalle. Kiitos!

Katso videoreportaasi Stray Dog Rescuers tästä linkistä >

”Government and national media are against them. Public opinion is against them. Neighbours, fellow citizens and local authorities are threatening them. They even get assaulted. Still they keep on fighting.”

Mainokset