Viranomaisten mielivallalla ei ole enää mitään rajaa. Eläinrääkkäystä ja ihmisoikeusloukkauksia Bukarestissa.

ASPA, joka vastaa rankkuritoiminnasta Bukarestin alueella, hyökkäsi eilen eläinsuojelujärjestö Vier Pfotenin ja Paws2Rescuen tarhalle vieden mukanaan ensitietojen mukaan ainakin 75 koiraa. Näistä osa oli toipumassa sterilaatioista tarhan klinikalla. Rankkurit tulivat paikalle 13 pakettiautolla, joihin he raakaa väkivaltaa käyttäen raahasivat steriloituja, sirutettuja, rokotettuja, adoptiota odottavia koiria ja kuljettivat ne Bragadirun vankila-alueelle rakennetulle tappotarhalle. Neljän koiran kerrotaan kuolleen ja useiden saaneen eriasteisia vammoja rankkureiden käsittelyssä. Tämän lisäksi rankkurit oivat hajottaneet paikkoja – vandalized simply everything. ASPA ei kertonut syytä brutaalille toiminnalleen eikä heillä ollut esittää virallisia dokumentteja.

Nämä surulliset tapahtumat on saatu dokumentoitua videolle. Mm. Paws2Rescuen Ioana kuvasi rankkureiden väkivaltaista toimintaa. Materiaali on ladattu youtubeen. Ei herkille.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL385cXyOUGFeQaTBvDbI9aOer_hP6Ws4J

Älyttömintä tässä on se, että hyökkäys oli suunniteltu ja toteutettu kaupungin (City Hall, sektori 6) siunauksella. Vier Pfotenilla on kaupungin kanssa voimassa oleva sopimus katukoirien steriloinneista, minkä vuoksi järjestöllä on olemassa kyseinen tarha & klinikka, samainen paikka, jonne rankkurit eilen väkivalloin hyökkäsivät.  Lähes kaksi vuotta kestäneen projektin aikana Vier Pfoten on streriloinut yli 3000 koiraa lahjoitusvaroin.

Vier Pfoten on järkyttynyt kaupungin käsittämättömästä asenteesta ja kiittämättömyydestä järjestön tekemää työtä & ponnisteluja kohtaan. Ioanan mukaan kaupungin edustaja oli sanonut eilen televisiossa, että tarha oli laiton, vaikka kaupunki itse on tehnyt sopimuksen ja ollut mukana projektissa alusta alkaen. Logiikka ontuu pahasti.

Tarkoin vartioidulle Bragadirun tarhalle ei ole asiaa viikonloppuna, joten eläinsuojelijat pääsevät vasta maanantaina yrittämään koirien hakemista pois vankila-alueelta. He etsivät kuumeisesti lakimiehiä avukseen. Rankkureiden johtaja Bansescu on uhannut, että se ei tule onnistumaan; hän haluaa lopettaa koirien konkreettiset adoptoinnit kaupungin ylläpitämiltä tarhoilta (Mihailesti, Odai, Pallady ja Bragadiru) ja jopa tietyiltä henkilöiltä ja eläinsuojelujärjestöiltä. Huhu kertoo hänen haluavan virtuaaliadoptioihin – eli siis huijaamaan rahaa ihmisiltä. Bansescu aikoo myös kiihdyttää koirien tappamistahtia.

Voimme vain toivoa, että koirat selviytyvät Bragadirussa. Moni koirista on loukkaantunut ja tarvitsee nopeasti lääkintää & hoitoa. Bragadirun tarha on myös tunnettu siitä, ettei koiria ruokita eikä juoteta, sillä tarhahenkilökunta ei pidä sitä tarpeellisena koirien joutuessa kuitenkin tapetuiksi. Voin vain kuvitella Ioanan tuskan ja huolen suojattiensa puolesta. Hänen saamansa uhkailut eivät varmasti tee tilanteesta yhtään kevyempää. Saman murheen jakavat kaikki ne ihmiset, jotka odottavat adoptoimiaan koiria kotiin Isoon Britanniaan ja Saksaan, niitä koiria, jotka väkivaltaisesti vietiin uuden elämänsä kynnykseltä kalmanhajuiseen kuolemanleiriin.

Miten voimme auttaa?

>> Save the Dogs kehottaa twiittaamaan @SorinOprescu ja @VictorPonta -osoitteisiin paheksuntansa ASPA-nimistä rankkuriyritystä kohtaan ja vaatimaan yrityksen vastaavan johtajan Bancescun erottamista.

>> Lähetä sähköpostilla mielipiteesi: relatiicupublicul@aspa.ro; victorponta2.0@gmail.com

>> Uusimman vetoomuksen presidentti Basesculle voit allekirjoittaa täällä >

>> Muita avustustapoja Paws2Rescuen facebook-sivuilla ja Paws2Dream Auction Groupissa

On myös erittäin tärkeää, että tieto tästä mielivaltaisesta toiminnasta leviää mahdollisimman laajalle. Jaathan eteenpäin, kiitos!

Mainokset