Vihdoin: ASPA Romanian kansallisen korruptiontorjuntavirasto DNA:n tutkinnan alla

Occupy for Animals kertoo, että agerpres.ro-sivuston mukaan Romanian kansallinen korruptiontorjuntavirasto on nostanut syytteen eläinten valvontaviranomaista ASPAa vastaan 07.02.2014 (asianro 424/P/2013). Tutkinnan kohteena ovat ASPAn pääjohtaja Treeroiu Cristian Bogdan, ASPA -hankkeen koordinaattori Razvan Bancescu ja Miron Alexander, Bragadiru-tarhan projektikoordinaattori.

Syytteet koskevat mm. hämäriä hankintoja, ylihintaisia ostotoimintoja, lähipiirin suosimista, veronkiertoa, kirjanpitoon liittyviä väärinkäytöksiä, kyseenalaisia sopimuksia ja valelaskutusta sekä autokauppoja, koirien kiinniottamiseen osoitettuja ylimitoitettuja kustannuksia ja kiinniotettujen koirien määrän liioittelua. Tutkinnassa on mm. miksi ASPA on ostanut sianruokaa koirille vastaperustetulta yritykseltä, joka ei ole verovelvollinen, ja jonka omistajuuskytkösten epäillään johtavan syytettyinä oleviin miehiin.

1506056_608068605927855_1275984083_n
Kuva: Occupy for Animals

ASPA on myös hankkinut vuoden 2013 lopussa kilpailuttamatta ja ylihintaan internetsivustoratkaisun palvelimineen ja tietokantoineen, kukin arvoltaan käsittämättömät 100 000 dollaria. Lisäksi ASPA on maksanut joulukuussa 2013 eläinlääkäreille ja yksityisille rankkuriyrityksille yhteensä 700 000 euroa. Tämän summan sisältöä selvitetään niin ikään.

Asiasta voit lukea tarkemmin englanniksi Occupy for Animalsin facebook-sivuilla ja romaniaksi täällä agerpres.ro-sivustolla.

Toivon todella, että korruptoituneet toimijat joutuvat viimein vastuuseen teoistaan ja koirabisneksellä rikastunutta koplaa rangaistaan asiaan kuuluvalla tavalla. Romania on osa Euroopan unionia, jonka toimintamalleja ja lainsäädäntöä sen on noudatettava ehdoitta. Eläinten kustannuksella tapahtuvaa likaista liiketoimintaa ei yksinkertaisesti voi hyväksyä missään tilanteessa.

Mainokset