Piirtämällä pahuutta vastaan. Lapset herättelevät EU-komissiota puuttumaan koirien julmaan kohteluun Romaniassa.

Kinder für Straßenhunde: Lasten kansalaisjärjestö Schüler für Tieren valtuuskunta ja Maja Synke, Princess von Hohenzollern, esittelivät vaikuttavan protestipiirustuskirjelmän Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Othmar Karasille ja Animal Welfare Intergroupin kunniapuheenjohtaja Pavel Pocille.

Tämän katukoirien pahoinpitelyä ja tappamista vastustavan kirjelmärullan ovat laatineet lapset 11 EU:n jäsenvaltiosta. Se on tällä hetkellä 1 kilometrin mittainen, ja sen on tarkoitus olla pisin kirje maailmassa. Kirjelmällä on mahdollisuudet päästä Guinnessin ennätysten kirjaan. Aloitteen tavoitteena on kannustaa EU:n ja jäsenvaltioiden päättäjiä suojelemaan paremmin kodittomia eläimiä mielivaltaiselta kohtelulta ja tappamiselta. Lasten viesti on selkeä; tappaminen ei ole oikein, eläimiä tulee rakastaa ja koirat ovat tärkeä osa yhteiskuntaa.

140408-stop
Kuva: http://www.animalwelfareintergroup.eu

Kirjelmän julkaiseminen liittyi maatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Wojciechowskin järjestämään lehdistötilaisuuteen. Wojciechowski on ollut erittäin aktiivinen viiden viime kuukauden aikana saadakseen kodittomien eläinten tilanteen EU-parlamentin esityslistalle. Maatalousvaliokunta on hyväksynyt suurella enemmistöllä päätöslauselmaesityksen kodittomien eläinten ongelman ratkaisemiseksi ja toimittanut sen Euroopan parlamentin puhemiehelle.

Esityksessään maatalousvaliokunta kehottaa komissiota laatimaan yleiset suuntaviivat kodittomien eläinten ongelman ratkaisemisen noudattaen yleisiä eläinten hyvinvoinnin periaatteita. Komitea katsoo myös, että vuoteen 2018 mennessä jäsenvaltioiden on otettava käyttöön koirien pakollinen rekisteröinti.

Maja Synke, Princess von Hohenzollern, on tyytyväinen tähänastisista ponnisteluista, mutta kehottaa EU:n toimielimiä tarkastelemaan EU-varojen ja muiden julkisten rahoituslähteiden väärinkäytöksiä Romaniassa, joilla hoidetaan kyseenalaisin tavoin maan koiraongelmaa.

Hänen mukaansa kulkukoiraongelmaa pidetään yllä poliittisista syistä, sillä siitä on tullut kannattavaa liiketoimintaa. Vihreiden Hiltrud Breyer ehdotti, että talousarviovalvontavaliokunnan tulisi tutkia tätä asiaa ja tarvittaessa myös Euroopan tilintarkastustuomioistuimen tulisi puuttua siihen.

140408-stop1
Kuva: http://www.fair-news.de

Kinder für Straßenhunde vaatii koirien massamurhien välitöntä lopettamista sekä Romanian toimien ottamista tiukan tarkastelun alle niin, että mm. sille maksetut EU-rahat uudelleenarvioidaan, maahan on saatava laajoja kansallisia sterilointi- ja adoptiohankkeita ja eläinsuojelulainsäädäntö on saatava ajan tasalle.

Schüler für Tieren johtaja Sabine Luppert piti esitelmän järjestönsä toiminnasta, jonka tarkoituksena on kehittää tietoisuutta ja kunnioittavaa asennetta eläimiä kohtaan lasten keskuudessa. UNESCO on vastikään antanut tunnustusta organisaation esimerkillisestä koulutustoiminnasta.

Koirakuvakirjelmä facebookissa >

http://www.animalwelfareintergroup.eu/2014/04/03/1/

http://www.fair-news.de/pressemitteilung-883870.html

 

Mainokset