Constantan pormestari antikorruptioviraston syynissä lahjusten vastaanottamisesta

Radu Mazare, romanialaisen Constantan merenrantakaupungin pormestari, pidätettiin 8.4. sen jälkeen, kun maan korruptiontorjuntavirasto DNA oli ottanut hänet kiinni ja kuultavaksi lahjusväitteisiin liittyen. Syyttäjät aloittivat oikeusjutun Mazarea vastaan, jonka on epäilty ottaneen 175 000 euron lahjuksen sosiaaliseen asuntotuotantoon keskittyvältä yritykseltä.

Myös Save The Dogs, joka toimii Constantassa, seuraa tiiviisti asian etenemistä. Kylmäverisyydestään tunnettu Radu Mazare on tapattanut kaupungissaan noin 8000 koiraa vuodesta vuodesta 2001 lähtien.

Syyttäjät aloittivat etsinnät Mazaren kotona ja Constantan kaupungintalolla. Mazare, joka on sosiaalidemokraattisen puolueen PSD:n jäsen ja pääministeri Victor Pontan puoluetoveri, sanoo, että useat vaikutusvaltaiset ja rikkaat constantalaisyrittäjät ovat valmistelleet hänen murhaamistaan.

Pidätys ja korruptiosyytöstutkinta sattuivat ikävästi juuri kun Mazare ja hänen perheensä olivat lähdössä Madagaskarille viettämään pääsiäislomaa.

Constantan pormestari tunnetaan omalaatuisista puvuistaan sekä vuosittain järjestämistään brasilialaistyyppisistä karnevaaleistaan Mamaian rantalomakohteessa.

Romania-insider.com kertoo asiasta tarkemmin (english) >

Aiheesta lisää myös Stirileprotv.ro-sivuilla (ro) >

radu-mazare
Radu Mazare. Kuva: romania-insider.com

Aiemmat fifirock-kirjoitukset Radu Mazareen liittyen:

https://fifirock.com/2013/10/31/koirantappobisnes-rullaa/

https://fifirock.com/2014/01/15/politiikkaa-bisnesta-ja-valtavasti-karsimysta-harsovan-kaupungin-karu-tapa-hoitaa-koiraongelmansa/

Mainokset