Miten lapset kokevat Romanian eläinrääkkäystilanteen?

Occupy for Animals kertoo toimittaja Karin Goerensin jututtaneen koululaisia Luxemburgissa Romanian koiratilanteen tiimoilta. Näihin kommentteihin ei ole kovin paljoa lisättävää:

Aldan and Mariana (10 v.)

“Olemme Romaniasta, missä on paljon katukoiria. Ne ovat päässeet lisääntymään holtittomasti viime vuosien aikaan. Nyt niitä tapetaan, koska poliitikot ovat epäonnistuneet. Ne ovat kivoja ja ihania koiria, vain harvat ovat aggressiivisia. Olemme kiitollisia luxemburgilaisille, että saamme asua maassa, jossa lapsia ja eläimiä kunnioitetaan.”

140426-ofa

Emma ja Lois (17 v):

”Miten poliitikot voivat maksaa palkkioita koiran kiinniottamisesta? Ihan keskiaikaista, elävän olennon hyödyntämistä. Millaisessa Euroopassa oikeasti elämme, kun huonosti kehittyneet maat saavat tehdä mitä haluavat? Mitä tästä vielä seuraa?

Jacques (16,5 v):

”Mitä tarkoitat tuolla? Kyse on vain rahasta. Mitä me teemme tai mitä eläimet tekevät, ei oikeastaan kiinnosta ketään. Niin kauan kuin emme astu parlamentaarikkojen varpaille, kaikki on hienosti. ”

Emma ja Lois:

”Jacques, sinun pitäisi mennä mukaan politiikkaan.”

Josie (14 v):

”En voi enää katsoa kuolleiden koirien kuvia, joita jaetaan sosiaalisessa mediassa. Saan niistä painajaisia. Pelkään koirieni puolesta. Toivon vain, että nämä ihmiset eivät koskaan tule Luxemburgiin.”

Pedro and Anne (8 ja 9 v):

”Olemme liian nuoria ymmärtämään monia asioita. Puhuimme koulussa Romanian tilanteesta. Monet meistä huusivat. Vanhempamme olivat pahalla tuulella, koska he ovat joutuneet selittämään meille tätä aihetta.”

Lory, Charel, Chrissi ja Eric (12 v):

”Eläimet eivät äänestä.” Poliitikoille siis täysin mielenkiinnottomia. Mutta me äänestämme, kun olemme tarpeeksi vanhoja.”

In English:

Mainokset