Törkeitä sääntöuudistuksia adoptioiden hankaloittamiseksi. ASPA on haluton ratkomaan koiraongelmaa kestävällä tavalla.

Sen sijaan, että Bukarestin eläinvalvontaviranomainen ASPA kantaisi vastuun työntekijöidensä suorittamista julmuuksista (hyökkäys Vier Pfotenin & Paws2Rescuen tarhalle 21.3.), sen johtaja Razvan Bansescu on esittänyt uusia, suorastaan törkeitä sääntöjä eläinten ystäville ja koiranomistajille.

Valmistellut säännöt odottavat vielä Bukarestin kaupunginjohdon hyväksyntää. Pormestari Sorin Oprescu on Bansescun hyvä kaveri, joten läpimeno on taattu. ASPAn sääntöuudistuksessa on mm. kohta, jonka mukaan kaikkia, jotka yrittävät millään tapaa missään tilanteessa vastustaa rankkureita, sakotetaan lähes 1 000 euron suuruisella sakolla. Lisäksi koiran adoptointimaksu tappotarhalta määrätään 60 euron suuruiseksi. Romanialaisen keskipalkan liikkuessa 350 euron kulmilla, tuo maksu on kohtuuttoman suuri.

140119-aspa
Rankkureiden päällikkö Razvan Bansescu

ASPA tekee tarkoituksella adoptoinnit mahdollisimman hankaliksi ja haluaa, että rankkurit saavat työskennellä rauhassa ja haalia kaduilta mahdollisimman paljon koiria tappotarhoille. Sääntöuudistukset todistavat jälleen kerran, ettei ASPAn johto ole lainkaan kiinnostunut edistämään koiraongelman ratkaisemista inhimillisellä tavalla. Tähän mennessä ASPA on tappanut Bukarestissa jo 7 100 koiraa. Ja lisää seuraa.

ASPAn eilen esittelemät uudet luvut (lähtien tappolain hyväksymisestä syyskuussa 2013):

Kiinniotetut koirat: 18 000
Adoptoidut koirat : 8 200
Koirat kunnallisilla tarhoilla: 2 700
Tapetut koirat : 7 100

Näistä viranomaisten kylmistä luvuista puuttuvat ne tuhannet koirat, jotka ”huolestuneet kansalaiset” ovat tappaneet omankäden oikeudella mitä karmeimmilla tavoilla ympäri Bukarestia. Ja ympäri koko Romaniaa. Kamalinta on, että brutaalit tappamiset eivät ratkaise mitään – ainoastaan kasvattavat ongelmaa.

Syyskuussa 2013 voimaan tulleen ”eutanasia”lain 258/2013 myötä koirien tappamismenetelmiä laajennettiin. College of Veterinarians -organisaation laatiman ohjeistuksen mukaan eutanasia voidaan tehdä eri metodeilla, kuten käyttämällä mm. hiilidioksidia, häkää, kaliumkloridia, typpeä, sähköiskuja tai asetta. Koska koiria tapetaan valtavia määriä, eläinten lopettamiseen käytetään halvimpia – ja julmimpia – keinoja. Armollinen, esivalmisteltu eutanasia ei kuulu romanialaisen kunnallisen tarhan menetelmiin.

Haluammeko elää tällaisessa Euroopassa? Miten kauan tämä saa jatkua?

Mainokset