Vihdoin! Oikeusjuttu eläinvalvontaviranomaista ASPAa vastaan

Occupy for Animals -järjestö kertoo, että Paws2Rescueta edustava Lawyers for Animals on sopinut 1.5.2014 ryhtymisestä oikeustoimiin koirien kiinniottamisesta ja tappamisesta vastuussa olevaa viranomaista ASPAa vastaan. Tapaus on historiallinen.

1959237_628512137216835_4230374496519562917_n
Vasemmalta: LFA lakimies Mihnea Tufescu, LFA johtaja Malcolm Plant, Paws2Rescue Romanian edustaja Ioana Iordana. Kuva: Occupy for Animals

Romaniassa koirien kuolema on osa korruptoitunutta ansaintalogiikkaa, joka on kasvanut syvälle yhteiskuntarakenteisiin. Viranomaiset ja heidän verkostonsa eivät piittaa etiikasta saati edes lainsäädännöstä. Koirien tappamisella tahkotaan rahaa veronmaksajien pusseista yksityisten liikemiesten taskuihin virkamiesten vetäessä oman siivunsa välistä.

Eläinvalvontaviranomainen ASPA toimii systemaattisesti ja täysin tietoisesti lainvastaisesti koirakannan ”hallinnassaan”. Surullinen esimerkki tästä oli maaliskuinen laiton hyökkäys Vier Pfotenin ja Paws2Rescuen tarhalle. Useita koiria kuoli, omaisuutta tuhottiin ja sekä ihmiset että eläimet traumatisoituivat tapahtuneesta pahoin. ASPAa on vaadittu vastuuseen teostaan, ja nyt, tällä ainutlaatuisella, kansainvälisellä hankkeella julkea viranomainen on mahdollista saada rangaistavaksi.

Kansainvälistä yhteistyötä eläinten puolesta

Oikeusjuttuun tähtäävä aloite on ulottuvuudeltaan valtava: brittiläinen kansalaisjärjestö Lawyers for Animals, jota tukee maailman suurin eläinsuojelujärjestö World Society for the Protection of Animals, WSPA, edustaa toista brittiläistä kansalaisjärjestöä, Paws2Rescueta, oikeustoimissa Romanian viranomaisia vastaan. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan ennen.

WSPA tulee viemään asian useisiin arvovaltaisiin lobbausryhmiin EU-komissiossa, Euroopan neuvostossa ja OIE:ssä. EU-lainsäädännön koukeroiden kautta on mahdollista iskeä Romanian korruptoituneen oikeuslaitoksen toimintaan.

And the message which now goes forth: this is only the beginning! 

Aiheesta voi lukea lisää Occupy for Animalsin facebook-sivuilta >

Mainokset