Ihmisen parhaasta ystävästä jätteeksi, josta pitää päästä eroon

Bukarestin kaupungin ylläpitämillä tarhoilla tapettujen koirien ruumiit eivät katoa itsestään. Entisen Fetitan, Bellan, Lupizan ja Taran sekä tuhansien kuolleiden lajitoverien maallinen osa täytyy hävittää jotenkin. College of Veterinarians -organisaation laatiman ohjeistuksen mukaan eutanasia voidaan tehdä eri metodeilla, kuten käyttämällä mm. hiilidioksidia, häkää, kaliumkloridia, typpeä, sähköiskuja tai asetta.

Koska koiria päästetään päiviltä valtavia määriä, eläinten lopettamiseen käytetään halvimpia – ja julmimpia – keinoja. Myös ruumiista eroon pääsyn pitää olla mahdollisimman halpaa. Siksi tätä nyt kilpailutetaan: ASPA etsii firmaa, joka kerää, kuljettaa ja polttaa & jatkojalostaa ruumiit.

140520-blogi
Kuva: Mediafax.ro

ASPA on julistanut noin avoimen tarjouskilpailun Bragadirun, Mihailestin ja Palladyn tarhoilla tapettujen koirien ruumiiden hävittämisestä. Puitesopimuksen kesto on 21 kuukautta ja sen arvo liikkuu 300 000 – 440 000 euron (alv 0 %) välillä. Asiasta kertoi Mediafax.ro.

Bukarestilaisena veronmaksajana nousisin viimeistään tässä vaiheessa barrikadeille. Verovarojen tuhlaus on tolkutonta perustuen tappamisen täydelliseen tehottomuuteen. Bukarestissa on tapettu koiria vuosikymmeniä ja silti – tai siitä johtuen – koiria on enemmän kuin koskaan. Saksalaismiehittäjät ampuivat kaikki näkemänsä koirat. Pormestarikaudellaan 2000-luvun alussa nykyinen presidentti Basescu tapatti 144 000 koiraa.

Niin kauan, kuin koirien kiinniotto, säilöminen ja lopettaminen on tuottavaa, tietyille harmaan talouden sektoreille keskittyvääliiketoimintaa, johon EU ei vaivaudu puuttumaan, niin kauan eläinten ja niitä suojelevien ihmisten kärsimys jatkuu.

Lapset toimittavat rahaa vastaan koiria rankkureille

Samaan aikaan koko kansakunta ajautuu yhä kierommalle tielle. Paw2Rescuen aktiivi pelasti eilen kolme pientä koiranpentua joutumasta tappotarhalle ja kokemaan kammottavan romanialaiskoiran kohtalon. Lapset olivat olleet viemässä näitä pentuja rankkureille.

10363770_622710987825058_5186614574455234654_n
Kuva: Paws2Rescue

Tämä on Romaniassa surullisen yleistä; rankkurit antavat lapsille rahaa koirien tuomisesta. Fysiikkansa puolesta tenavat saavat käsiinsä vain niitä kilteimpiä elämiä; omistettuja koiria, kauppojen ympärillä eläviä yhteisökoiria, vanhuksia ja koiravauvoja. Kun rankkurifirma tienaa yhdestä kiinni otetusta koirasta noin 50 euroa, kaikki keinot koirien haalimiseen tuntuvat olevan sallittuja.

Voi vain miettiä, minkälainen sukupolvi tuossa eurovaltiossa parhaillaan varttuu. Näistä samaisista lapsista kasvaa aikanaan aikuisia, joiden kanssa meidän on tehtävä yhteistyötä yhteisessä Euroopassamme. Missä kohtaa Romanian tilanteeseen puututaan?

Lue myös: Occupy for Animals: Romania’s homeless animals. No-one ever wanted them. Except PROTAN!

 

Mainokset