Tutkimus: Tavalliset romanialaiset eivät kannata katukoirien massatappamisia

VIER Pfotenin tilaaman tuore tutkimus, jonka on suorittanut Mercury Research, yksi Romanian johtavista markkinatutkimus yrityksistä, osoittaa, että 62 % romanialaisista vastustaa kulkukoirien tappamista. Enemmistö romanialaisista kannattaa vaihtoehtoisia ratkaisuja katukoiraongelmaan: 84 % pitää hyvänä vaihtoehtoa koirien pitämistä tarhoilla ja 72 %:n mukaan säyseät koirat voidaan palauttaa kaduille, mikäli ne on steriloitu.

Kysely osoittaa lisäksi, että 66 % romanialaisista ei äänestäisi puoluetta, joka tukee kulkukoirien eutanasiaa. ”Se, että valtaosa ei ymmärrä ollenkaan poliitikkoja, jotka ovat tappamisten puolesta, on selkeä viesti”, sanoo Vier Pfotenin kampanjajohtaja Gabriel Paun. Hän kertoo odottavansa innolla, että MEP-ehdokkaat asettuvat julkisesti tämän aiheen taakse ja ottavat sen agendalleen seuraavien viiden vuoden ajan.”

10353262_639870079414374_5134501783087430704_o
Kuva: Occupy for Animals

Lisäksi kysely paljastaa, että 7 % romanialaisista on jopa valmis hyväksymään kulkukoirat. Tämä tarkoittaa noin 1,15 miljoonaa romanialaista. ”Jos kaikki nämä eläinystävälliset ihmiset oikeasti adoptoisi kodittomia koiria, niin tilanne paranisi huomattavasti”, Gabriel Paun painottaa.

Hän jatkaa: ”Toivomme, että nämä ihmiset eivät epäröisi ja antaisivat kulkukoiralle kodin. Tarjoilla ja kaduilla on valtavat määrät lempeitä koiria, jotka odottavat adoptointia tai kuolemaa. Voimme tarjota kaduilta otetuille koiran ilmaisen steriloinnin ja mikrosirun.” Vier Pfotenin kampanjajohtajan sanoihin on helppo yhtyä.

Alkuperäinen uutinen saksaksi ja englanniksi.

Mainokset