Verorahojen uudelleenjärjestelyä pienen piirin kesken Romaniassa. Maataloustukien maksua ilman maatalouden harjoittamista.

Romania jaksaa hämmästyttää joka päivä. Veronmaksajien rahoja –  ja mitä todennäköisimmin myös EU-kansalaisten verorahoja – on näppärästi allokoitu kyseenalaisiin kohteisiin. Edes kirkonmiehen moraali ei ole tässä kohtaa ollut esteenä julkisten varojen pimitykselle, sillä yksi tämän casen syytetyistä on pappismies.

Romanian maatalouden maksuasioista vastaavan viraston APIA:n pääjohtaja Dorel Gheorghe Benu on otettu kansallisen korruptiontorjuntavirasto DNA:n kuulusteltavaksi 4.6.2014. Hänen toimiaan tutkitaan korruptiotapauksessa, joka koskee laittomasti myönnettyjä maataloustukia Suceavan läänissä.

Rikollisesta toiminnasta epäiltyä ryhmää on koordinoinut Benun luottomies, APIA:n varajohtaja Delia Moldoveanu. Tutkimus kohdistuu vuosien 2012 ja 2014 välillä myönnettyihin tukiin. Vahinko tässä tapauksessa on ollut yhteensä yli 5 miljoonaa RONia eli noin 1,1 miljoonaa euroa.

140605-r
APIA:n pääjohtaja Dorel Gheorghe Benu. Kuva: RO-Insider

Lähteiden mukaan seurakunnat ja luostarit Suceavan läänissä ovat saaneet tukia, vaikka ne eivät harjoitakaan maataloustoimintaa. Parinkymmenen ihmisen toimet ovat rikokseen liittyen tutkinnan alla, mukaan lukien APIA:n pääjohtaja ja neuvonantajia sekä eläinlääkintä- ja elintarvikkeiden turvallisuusvirasto DSVSA:n eläinlääkäreitä, asianajaja, pappi, poliiseja ja maanviljelijöitä.

Asiasta kertoi Romania-Insider >

Mainokset