Italialaiset koirien salakuljettajat virkavallan haaviin Saksassa

Saksan poliisi nappasi viime keskiviikkona 18.6. kaksi italialaista pentutehtailija-salakuljettajaa, joiden lastina oli 21 erirotuista koiranpentua. Niillä ei yllättäen ollut papereita eikä rokotustodistuksia.

Pentutehtailu on laaja ongelma ympäri Eurooppaa. Tunnetusti pahimmat koiranpentujen massatuottajat löytyvät Unkarista, Tšekin tasavallasta ja Puolasta – ja myös Romaniasta. On muistettava, että myös rotukoira voi olla pentutehdaskoira.

1406-Chiemgau24
Kuva: Chiemgau24

Suomeen laittomasti maahantuodut pennut tulevat useimmiten Venäjältä tai Baltian maista. Nääntyneitä narttuja astutetaan loputtomiin ja koiria pidetään surkeissa olosuhteissa. Pennut salakuljetetaan eri puolelle Eurooppaa ja myydään halvemmalla kuin laillisesti ja eettisesti kasvatetut pennut. Laittomasti maahantuotu eläin on tautiriski lajitovereilleen sekä aina myös kansanterveydellinen uhka.

Valitettavasti niin kauan kuin on ostajia, on myös laittomasti tuotettuja koiralapsia. Älä tue pentutehtailua!

Lisäluettevaa pentutehtailusta: Halpa pentu

Mainokset