Tappolaki kumottiin 20.6.2014, mutta rankkurit jatkavat töitään. Tilanteen kohentumiseen Romaniassa ei voi tuudittautua!

Vaikka ”eutanasia”laki onkin katkolla, koirien kärsimys jatkuu, tai jopa pahenee. Samoin rankkurien ja kunnallisten tarhojen ylläpitäjien mielivalta. Lain kumoaminen ei valitettavasti vapauta tarhoille jo kerättyjä koiria, niitä tapetaan yhä, niiden ruokkimiseen ja hoitamiseen käytetään entistä vähemmän panoksia – jos ollenkaan. Kaduilla asuvat koirat eivät edelleenkään ole turvassa rankkureilta. Viranomaisille on aivan sama, mitä laki sanoo asiasta. Kukaan ei välitä. Tuskin mikään muuttuu. Tätä järjettömyyttä ei voisi tapahtua missään muussa Euroopan Unionin jäsenvaltiossa.

10325130_926205647396338_8663565664385828590_n
Rankkurit lähdössä liikkeelle 24.6.2014. Kuva: Andra Dadau

BUKAREST: Rankkurien päällikkö, ASPA:n Razvan Bansescu ilmoitti eilen illalla 23.6.2014, että tappamiset ja koirien kiinniotot jatkuvat. Hän myös kiirehtii eutanasialain kumoamisen valituspäätöstä. Koska Bansescun siteet Bukarestin pormestari Oprescuun ovat napanuorantiiviit, paikalliset eläinsuojelijat seuraavat asian kehittymistä kauhunsekaisin tuntein.

Ihmiset raportoivat rankkureiden liikkeistä ympäri Bukarestin. Eläinsuojelija Anda Murgu varoittaa facebook-sivuillaan ASPAn autoista Zona Verguluissa Lidl-marketin parkkipaikalla.

VIER PFOTEN –järjestö, jonka pääasiallisesta ansiosta tappolaki saatiin hyllytettyä, vaatii julkisesti ASPAa ja muita viranomaisia lopettamaan kodittomien koirien tappamisen ja muistuttaa että eutanasiatoimet ovat olleet laittomia 20.6. alkaen. Tappamisilla ei pelkästään rikota lakia vaan myös käytetään väärin julkisia varoja.

Bukarestissa vapaaehtoiset ovat kuvanneet rankkurien toimia viime yönä. Kaikki todisteet lainrikkojia vastaan on taltioitava ja saatettava eteenpäin.

Mitä me voimme täältä Suomesta käsin tehdä? Aivan ensiksi, allekirjoittaa tuorein vetoomus > Jos sinulla on ystäviä Romaniassa, alleviivaa heille, että jokikinen rankkurien ja viranomaisten lainrikkomus on dokumentoitava! Se, mikä pitkällä aikavälillä auttaa koirien määrän & kärsimyksen vähenemiseen, on steriloinnit. Tue yhdistyksiä, jotka aktiivisesti järjestävät sterilointikampanjoita Romaniassa!

Lue myös Huffington Post -lehden Dr. Rita Palin kirjoittama artikkeli 24.06.2014 Romanian Stray Dogs – Court of Appeal Suspends Execution Methodology of ”Killing Law” >

Klo 22:35: Save the Dogs -järjestön mukaan pormestari Oprescu on keskeyttänyt koirien tappamiset toistaiseksi: ”The mayor of Bucharest Oprescu announced the temporary suspension of the euthanasia operations, contrary to what stated yesterday by the Director of ASPA Bancescu. Oprescu considers the suspension of the strays killing law “absurd” and a step back in the operation of “cleaning” of the Romanian capital, which he considers on the right way of getting rid of strays thanks to the efficient captures and the killings of the last 6 months. He also solicits the Court of Appeal to answer as soon as possible to Vier Pfoten’s appeal, so that the suspension of the law may last as little as possible.”  Lähde >

Mainokset