Rajoitetun suvereniteetin pormestari ja älytön välikohtaus eläinklinikalla

Bukarestista kantautuu hälyttäviä viestejä siitä, että Bragadirun kunnallisella tarhalla koirien tappaminen jatkuu huolimatta ”eutanasia”lain kumoamisesta 20.6.2014  ja siitä, että myös pormestari Oprescu on käskenyt lopettaa tappamiset. Kaiken keskiössä on ASPA:n Razvan Bansescu, rankkuritoiminnan pomo, joka viisveisaa esimiehensä Oprescun päätöksistä. ASPA:n rankkurit liikkeellä vuorokauden aikaan katsomatta ja nyt koirien kerrotaan kohtaavan karun kuoleman ainakin yhdellä neljästä kaupungin tarhoista.

Saksalainen Map of Hope ihmettelee, miksei laki ja pormestarin käsky pure Bansescuun? Onko rankkuritoiminnan vetäjän positio ollut kenties palkinto jostain aiemmasta ja Bansescu tietää, ettei pormestari mahda hänen koirantappoliiketoiminnalleen mitään? Ehkä Bansescu jopa kiristää Oprescua jollain, mitä presidenttiydestä haaveileva pormestari pelkää kuin ruttoa?

On mielenkiintoista nähdä, mitä pormestari tekee rankkureiden laittoman toiminnan pysäyttämiseksi. Jos hän ei tee mitään, viesti on selkeä ja johtopäätökset tilanteesta sen mukaiset.

82072_1
Kuva: puterea.ro

Järjetön välikohtaus eläinlääkäriasemalla

Map Of Hopen mukaan tänään iltapäivällä Daniela V. raportoi bukarestilaiselle eläinklinikalle juuri tehdystä älyttömästä hyökkäyksestä: ASPAn rankkurit olivat tunkeutuneet eläinklinikalle ja siepanneet hoidettavana olleen narttukoiran väkivalloin. Eräs toinen lähde kertoo, että koiria vietiin kaksi. Kahakassa eläinlääkäriltä oli katkennut sormi, minkä lisäksi rankkurit olivat yrittäneet hakata naislääkäriä päähän. Myös muuta klinikkahenkilökuntaa kohtaan oltiin toimittu väkivaltaisesti. Koirat oli kuuleman mukaan viety Mihailestin kunnalliselle tappotarhalle. Syy? Kukaan ei tiedä.

 

 

Mainokset