Alman perintö: veripankki Jyväskylässä

Alman elämällä oli merkitystä monessa suhteessa. Kun tapasin nykyisen aviomieheni reilut 8 vuotta sitten, kaupan päälle tupsahti tollerineiti, josta muodostui vahva linkki välillemme, perheenjäsen, joka antoi meille valtavasti. Punanenäinen ilopilleri oli tuolloin vielä nuori & elämänsä kunnossa, täynnä riemua ja hyvää mieltä. Almasta tuli tyttärelleni lempeä ystävä, turvallinen elämäntoveri, jonka kanssa varttua ja oppia vastuuta elävästä olennosta. On pitkälti tämän upean koiran ansiota, että aikanaan fokusoin romanialaisten kodittomien koirien auttamiseen. Kaipaamme Almaa edelleen. Joka päivä.

1407-Alma-Rakas
Alma-tollerimme ❤

Myös Alman kuolemalla oli merkitystä. Autoimmuunisairauden vuoksi sateenkaarisillalle joutunut tollerimme oli mukana laittamassa alulle jotain merkittävää, jotain sellaista, joka mahdollistaisi elämän ylläpitoa ja hengenpelastamista sen lajitovereille tulevaisuudessa.

Almaa hoitanutta jyväskyläläistä eläinlääkäri Teppo Heinolaa ”harmitti vietävästi” (sensuroitu), kun veripankki ei ollut käden ulottuvilla Alman ollessa kriittisimmillään. Suomessa veripankkitoimintaa löytyy Viikin yliopistollisen eläinsairaalan lisäksi ainoastaan Hattulasta. Alman elämänkaaren päätös vauhditti päättäväisen eläinlääkärin visiota, minkä seurauksena nyt, reilua vuotta myöhemmin, Jyväskylän Animagi on startannut veripankkitoiminnan.

Täydessä toimintakunnossa olevasta veripankista voit lukea lisää täällä: http://www.animagi.fi/koirat/veripankki 

Mainokset