Nyt riittää! Rankkureiden laittomuuksiin kyllästyneet kansalaiset ovat aloittaneet rankkureiden seuraamisen yöaikaan Bukarestissa

Romaniassa syksyllä 2013 voimaan tullut brutaali koirien tappolaki 258/2013 (aiemmin poikkeuslaki 155/2001) kumottiin toistaiseksi 20.6.2014. Siitä johtuen terveen koiran tappaminen on vastoin lakia, samoin kuin niiden kiinniottaminen (rankkuritoiminta) mikäli sen suorittaa yksityinen alihankkijayritys, jonka kanssa ASPA on tehnyt sopimuksen. Tästä johtuen rankkuriporukka toimii yöaikaan kuin varkaat ja jatkaa koirien keräämistä entiseen malliin. Lisäksi ihmiset ovat raportoineet Bukarestista, että heidän kotipihoistaan on varastettu koiria. Muutamissa – onneksi dokumentoiduissa tapauksissa  rankkurit ovat yrittäneet viedä hihnassa ulkoilevia koiria omistajiensa käsistä.

Mikä on ASPA?

ASPA (Authority for the Supervision and Protection of Animals – miten ironinen nimi!) on Bukarestin rankkuritoiminnasta vastaava viranomainen, joka toimii kaupungin pormestarin Sorin Oprescun suorassa alaisuudessa. ASPAa johtaa Razvan Bancescu, Oprescun hyvä ystävä. Ei varmaan tule yllätyksenä, että ASPA on parhaillaan Romanian antikorruptiovirasto DNA:n tutkinnan alla.

Liika on liikaa

Eläinten ystävät ja aktiiviset kansalaiset ovat saaneet tarpeekseen ASPAn johtaja Bansescun ylimielisyydestä vallitsevaa lainsäädäntöä vastaan ja ovat ryhtyneet seuraamaan rankkureiden ja Bansescun liikkeitä öisin dokumentoiden kaiken laittoman toiminnan. Bansescu on raivoissaan. Pelottomat ja vain nimellisin yöunin selviytyvät ihmiset odottavat ASPAn portin takana joka yö ja ovat valmiina ampaisemaan rankkurien pakettiautojen perään heti niiden lähtiessä liikkeelle likaisiin töihinsä.

10428525_662057603862288_4462242718324559751_n
Vasemmalla rankkureiden autot valmiina lähtöön. Oikealla aktiiveja öisellä kadulla. Kuva: OFA

ASPAn rankkureita seurataan joka yö, ja kaikki laittomuudet kuvataan ja paikalle kutsutaan aina poliisi kirjaamaan tapahtumat ylös. Niistä ilmoitetaan myös medialle. Occupy for Animals –organisaatio kertoo, että suojellakseen sekä koiria että niiden omistajia se haluaa tukea eläinten puolesta taistelevien romanialaisten pyrkimyksiä. OFA käyttää dokumentoitua materiaalia EU-tason lobbauksessa ja infotakseen Romanian viranomaisia sekä todistusaineistona mahdollisissa oikeustoimissa ASPAa vastaan. OFAn facebook-sivuilla kerrotaan lähes reaaliajassa Bukarestin tapahtumista samoin kuin Pe Urmele Hingherirolin facebook-sivuilla.

Keitä nämä rohkeat ihmiset ovat? Joukossa on monia meillekin tuttuja rescuetyön uranuurtajia, innokkaita nuoria, perheenäitejä, kokeneempia veteraaneja… Jatkuvasti uusia rohkeita aktiiveja liittyy rankkurien vastaiseen rivistöön oikeudenmukaisuuden puolesta. He laittavat itsensä alttiiksi sekä fyysisesti että henkisesti. Tilanteet äityvät ajoittain kaoottisiksi. Vilkaisepa lyhyt, kulmakarvoja nostattava Romaniatv.netin videopätkä viime yöltä tästä > Pääosassa vastenmielinen, aggressiiviseksi äitynyt, nyrkkejään käyttävä Bansescu aiheutettuaan ensin kolmen ihmisen loukkaantumiseen johtaneen auto-onnettomuuden. Yksi loukkaantuneista on lapsi.

140708-rs
Kuva: Robert Serban

Lue lisää kokonaisuudesta uudelta nettisivustolta Exposing ASPA > Löydät sieltä myös tavan auttaa & tukea koirien puolesta taistelevia romanialaisia.

Occupy for Animals muistuttaa vielä kärsivällisyyden voimasta: Patience is power. Bansescun toimille laitetaan vielä piste ja hänet saadaan vastaamaan teoistaan ja niistä kärsimyksistä, joita hän on lukemattomille koirille mielivaltaisesti aiheuttanut.

10511308_662150073853041_8898889069798013707_n
Kuva: OFA

 

Bansescun pää on saatava välittömästi vadille ja häntä on rangaistava lujimman kautta. Virkamiehenä hän ei yksinkertaisesti VOI käyttäytyä kuten neandertalilainen, ei edes Romaniassa.

Mainokset