Koiria vihaava kansalaisjärjestö IREC ja vastuuton pelonlietsonta

IREC on kirjainyhdistelmä, joka vilahtelee ajoittain Bukarestista kantautuvissa koiravihaa agitoivissa uutisissa. Ryhmä mm. muodosti ihmisketjun suojelemaan laittomasti toimivia rankkureita muutamia päiviä sitten Bukarestissa. Mikä on IREC? Sitä voi kuvata kahdella sanalla: älytöntä propagandaa.

10393593_540689489368640_3331254439548006210_n
IREC suojeli rankkureita muodostamalla ihmisketjun. Ana Maita valkoisessa nutussa keskellä.

Initiativa pentru Responsabilitate Civica IREC pulpahti sosiaaliseen mediaan viime syksynä vähän sen jälkeen, kun isoäitinsä laiminlyömän Ionut-pojan mystinen kuolema tapahtui. Ikävä tapaus johti ennennäkemättömään koiravihaan Romaniassa, missä IREC on ollut näkyvä vihanlietsoja eturintamassa.

IREC on rekisteröimätön propagandajärjestö, joka omien sanojensa mukaan haluaa tehdä ”yhteiskunnasta terveemmän ja turvallisemman” – mikä toki on Romanian tyyppisessä viidakonlakien paratiisimaassa hieno juttu – ja joka erityisesti haluaa koirat pois Bukarestin kaduilta. Päämäärä sinänsä on sama kuin eläinsuojelijoilla ja kansalaisjärjestöillä, joskin keinot tähän ovat tyystin toisistaan poikkeavat.

Siinä missä eläinsuojelijat tietävät massasterilointien ja valistuksen olevat ainoan kestävä keino koirakannan hillitsemiseen, IREC vaatii äänekkäästi, että kaikki koirat on lahdattava ja pian. Se väittää, että kaduilla elävät koirat tappavat lapsia ja on onnistunut megahysterian nostattamisessa hyvin, paljolti medialta ja virkamiehiltä saamansa tuen ansiosta.

IRECin sanotaan olevan kaupunginhallinnon äänitorvi, maksettu työkalu, joka on päätarkoitus on saada kaikki ihmiset vihaamaan koiria pelonsekaisesti. Kaikkia koiria. Tässä se onkin onnistunut, ja olen kuullut monen eläinsuojelijan vertaavan keulahahmo Ana Maitaa aivopesutaidoiltaan Hitleriin. ASPAlle ja Bukarestin likaiselle virkamiehistölle IREC on mahtiase, jonka ydinviesti uppoaa tietämättömään kansaan kuin kuuma veitsi voihin.

anamaita
Ana Maita

Kukas sitten on Ana Maita?

Vuolaimman & tulisimman vastauksen tähän saat takuulla keneltä tahansa romanialaiselta eläinsuojelijalta. Suosittelen kysymään 😉

Ana Maita on IRECin pääagitaattori, nainen, joka on myös Mame Pentru Mame (Mothers for Mothers) -järjestön takana. Hän vaatii äänekkäästi katukoirien tappamista ja pelottelee kansalaisia sillä, että koirista johtuen kaikki lapset ovat hengenvaarassa. Hän on itkenyt hysteerisenä Romanian televisiossa parjaten, että eläinsuojelijat haluavat syöttää koirille lastenlihaa.

1656439_10202173597754817_2085474005_n
Agitaattorin varastivat kuuluisan koiranruokamerkin logon ”lapsenliharuokamainoksiinsa”

Ana Maita saa valtavasti mediahuomiota mutta vähän mediakritiikkiä. Näin länsimaisittain hänen juttunsa ovat aivan tolkuttomia, eivätkä Suomessa edes törkyisimmät juorulehdet julkaisisi hänen lausuntojaan. Kuuluisin Ana Maitan älyttömyys lienee hänen viimesyksyinen tempauksensa, jossa hän synnytti lapsensa ”luonnonmukaisesti” kotinsa kylpyhuoneen lattialle pakottaen miehensä avustamaan ja 5-vuotiaan lapsensa videoimaan tapahtuman. Julkaisua, totta kai, levitettiin laajasti sosiaalisessa mediassa.

Aktiivisesti eläimiä ja eläinsuojelijoita vastaan

Ana Maita väittää, että ulkomainen lehdistö valehtelee Romanian koiratilanteesta. Hänen johdollaan IREC lähetti kirjelmän EU:lle viime helmikuussa loukkaannuttuaan ensin MEPien Wojciechowski ja Zononi vierailusta ja tutustumisesta koiratilanteeseen Romaniassa: When will the European Parliament evince concern for the human rights of Romanian citizens attacked by stray dogs? järjestö penäsi.

Kirjelmiä saavat tasaiseen tahtiin Romanian viranomaiset pääministeristä lähtien. IRECin aktiivit intoutuivat kirjoittamaan pittbulleja vihaavalle järjestölle toivoen sen tukea. Sanomattakin selvää, että vetoomukset ovat melkoista huttua.

Lisäksi IREC julkaisi toukokuussa facebook-sivuillaan kyseenalaisia listoja koiratarhoista ja -hoitoloista selkeänä tarkoituksenaan osoittaa kannattajilleen, missä eläinsuojelijat asuvat. Tarkoitusperiä on helppo arvailla.

Viime viikonvaihteessa IRECin jengi syytti eläinsuojelijoita huligaaneiksi samalla, kun puolusti laittomasti toimivia rankkureita. Ana Maita tuntuu muutoinkin tykkäävän kovasti Bansescun porukasta; hän on mm. kiittänyt jumalaa rankkureista, joiden tarkoituksena on ”tehdä Bukarestista sivistynyt kaupunki”.

IREC näkyy kaduilla erilaisissa tempauksissa, kuten mm. kesäkuun lopun flash mobissa, jossa mielenosoittajat pöyristyttävästi esiintyivät Ionut-poikaa esittävät naamarit kasvoillaan.Videon mielenosoituksesta 28.6.2014 näet täältä >

10455315_535654073205515_4204897562102577173_n10416656_535654076538848_1025774018633886587_n

IREC on myös varsinainen facebook-aktiivi ja käyttää systemaattisesti sosiaalista mediaa viestinviejänään. Järjestön kerrotaan olevan myös monen eläinsuojelijan facebook-tilien bannauksen takana. IREC facebookissa >

Ajatelkaapa, miten paljon tällä energialla IREC saisi tehtyä kotimaansa hylättyjen lasten eteen? Siis jos sitä kiinnostaisi.

Löytyykö hulluudelle vastustusta?

Romanialaisille eläinsuojelijoille ja -aktiiveille kaikki Ana Maitaan liittyvä laittaa veren kiehumaan. Häntä kohtaan kumpuavaa inhoa ei ole vaikea ymmärtää.

Nu Grupului Extremist IREC (Ei ääriryhmä IRECille) vastustaa Ana Maitan järjestöä näkyvästi ja aktiivisesti. IREC is a Romanian action group of women who give birth in WC ! Romanian NGO & un-affiliated individuals to work for kill all the dogs from Romania! Tälle ei voi olla hymistelemättä.

IRECille on myös tehty äskettäin samanniminen varjosivu facebookiin >

10553421_251016931762756_2848633508628174568_n
Näin valtavasti Ana Maitasta tykätään Romaniassa

Odotan mielenkiinnolla, minkälainen taustakaarti Ana Maitan luotsaaman propagandakoneiston takaa paljastuu.

Sillä aikaa, valitettavasti, IRECin sylkemä sekamelska valheita, hysterisointia ja propagandaa vie yhä kauemmas toisistaan Bukarestin jo kahtia jakautunutta asukaskuntaa: koiria vihaavia ja niitä suojeleviin ihmisiä. Joka päivä – ja joka yö – Romaniassa astutaan lähemmäs sisäistä kriisiä. Jokikinen vuorokausi kohdistuu lisää tuskaa, kipua ja ahdistusta sekä ihmisiin että täysin viattomiin koiriin. Samaa tahtia kasvaa sivistyneen Euroopan kansalaisten tietoisuus Romanian järjettömästä tilanteesta ja entistä useampi kummastelee, miksi EU ei puutu? Miksi? Koiria rääkätään, lakeja rikotaan, ihmisoikeuksia poljetaan.

Miten on, arvoisat EU-päättäjät; olisiko nyt korkea aika tehdä sitä mistä teille maksetaan? Pitäisikö viimein ottaa kantaa asioihin, jotka ovat ihmisille oikeasti tärkeitä?

 

Mainokset