Tilanne pahenee yhä. Saksalaiset eläinsuojelijat rankkurien väkivallan kohteena.

Bukarestin anarkistinen rankkuritoiminta kiinnostaa enenevässä määrin ulkomaisia eläinsuojelijoita. Ihmiset eivät voi ymmärtää, miten EU-valtiossa viranomaiset voivat toimia täysin lakeja kunnioittamatta ja mahdollistaa brutaalin eläinrääkkäyksen. Brittien ohella saksalaiset ovat ottaneet osaa rankkureiden laittomien liikkeiden seurantaan ja dokumentointiin.

Viime yönä kaksi saksalaisesta kaveria seurasi autollaan ASPAn päällikköä Razvan Bansescua, joka oli ajanut törkeän holtittomasti Bukarestin kaduilla, mm. päin punaisia valoja, yrittäen karistaa kannoiltaan perässään ajaneita eläinsuojelijoita.

Saksalaisille oli käydä kalpaten, kun joukko naamioituneita miehiä oli yllättäen hyökänneet heidän autonsa kimppuun, hakanneet tuulilasin rikki ja lyöneet nyrkillä kasvoihin kahdesti kuvassa ja videolla näkyvää saksalaiskaveria. Hyökkääjien kerrotaan olevan ASPAn rankkureita.

10514671_1511239179092480_3593175562558447860_n
Saksalaisten auto käsittelyn jälkeen. Kuva: Robert Serban

Saksalaiset eivät ole olleet rähinöimässä Bukarestissa vaan tarkkailemassa käynnissä olevaa tulehtunutta tilannetta ja puhumassa koiranongelman ratkaisusta kestävällä tavalla. Silti – tai sen takia – he joutuivat viranomaisen palveluksessa olevien henkilöiden väkivallan kohteeksi.

Rankkurimafialla on käsittömästi valtaa. Se toimii täysin viranomaisten suojeluksessa.

10525634_10152448967796077_6495700690023193737_n
Loukkaantunut saksalaismies saa ensiapua ambulanssissa. Kuva: Alexa Andreea

Huhuu EU? Milloin puututte Romaniassa käynnissä olevaan systemaattiseen eläinrääkkäykseen ja ihmisoikeusloukkauksiin? Vai odotatteko, että joku kuolee ensin?

Tarvitaanko marttyyri, jotta Romania, EU-valtio, saadaan kunnioittamaan lakeja, lopettamaan törkeä eläinrääkkäys ja toimimaan sivistyneesti ihmisoikeuksia kunnioittaen?

Välikohtaus sai melkolailla mediahuomiota, ja saksalaista nuorta miestä haastateltiin Romanian televisioon. Katso Robert Serbanin video tästä > Englanninkielinen haastattelu alkaa kohdasta 4:36. Videon alussa esiintyvä mies on Claudiu Dimitriu, romanialaisen eläinsuojelujärjestö Federatia Nationala pentru Protectian Animalelorin keulahahmo. RealitateaTV:n raportti tapahtumista täällä >

140716-f

Tilannepäivityksiä voi seurata myös Map of Hopen sivuilta >

Mainokset