MEPit keskustelevat Romanian koirien brutaaleista tappamisista

Romanian koirien kammottavasta tilanteesta keskusteli eilen 17.7. Strassbourgissa neljä EU-parlamentin jäsentä: Janusz Wojciechowski Puolasta, Jörg Leichtfried Itävallasta, Anja Hazekamp Hollannista and Stefan Bernhard Saksasta. Jörg Leictfriedin jälkeen hänen paikalleen keskusteluun tuli puolalais-itävaltalainen eläinlääkäri Caroline Tomaszewski. Loistava Peter von Kohl luotsaa mielenkiintoista keskustelua, jossa tulee selväksi, että rankkuritoiminta Romaniassa on tuottoisaa bisnestä, minkä vuoksi kulkukoiraongelmaa ei edes haluta ratkaista. Katso keskustelu tästä >

Haastattelussa Leichtfried arvostelee komissiota, joka tapaa sanoa, ettei sillä ole toimivaltaa Romanian eläinrääkkäystilanteessa. Hänen mielestään komissio ei ylipäätään ole kovin kiinnostunut asiasta: ”You can always try things a little bit more or less and I think in the animal welfare the commission is always trying a little bit less.”

Hazekamp jatkaa Romanian koirien kohtalosta: ”Meidän – parlamentin, komission ja jäsenvaltioiden – pitää lakata sanomasta, ettei se ole vastuullamme. Tottakai se on. “It is like human rights; it’s everyone’s responsibility.”

140718-r

Stefan Bernhard puolestaan kertoo matkustavansa pian Romaniaan. Hän katsoo erityisen tärkeäksi, että skandaalin keskellä romanialaiset eläinsuojelijat näkevät saavansa tukea Euroopan parlamentista.

Romanian karmea tilanne nousee yhtenä tärkeimmistä aiheista Eurogroupin asialistalle tulevan toimikauden alussa. Sitä odotellessa voimme tehdä kuten haastateltavat sanovat: boikotoidaan romanialaisia tuotteita eikä tueta Romanian turismia matkustamalla maahan. Boikottilistalla ykköseksi nousee romanialaistaustainen automerkki Dacia, josta voit lukea lähemmin aiemmasta Fifirock-artikkelista Koirat kärsii. Duster kulkee. Toivottavasti ei kauaa. >

Samoin voimme laittaa painetta euroedustajillemme: brutaaliin tilanteeseen pitää löytää ratkaisu pian. Voimme kysyä – taas kerran -, mitä he aikovat tehdä asialle ja milloin?

Olethan muuten jo allekirjoittanut tärkeän vetoomuksen, jossa vaaditaan EU:lta yleistä ja yhtenäistä eläinsuojelulainsäädäntöä? Myös Rescueyhdistys Kulkurit tukee kyseistä vetoomusta n. 60 muun järjestön kanssa. Vetoomukseen pääset tästä > Kiitos!

Mainokset