”Luonnollinen kuolema” romanialaisilla kunnallisilla tarhoilla

Come in and die. RISE-projektin tutkivien journalistien 24.07.2014 julkaistu raportti vahvistaa, että tilanne Romanian kunnallisilla tarhoilla on shokeeraava; yli puolet koirista kuolee ”luonnollisista syistä” – siis nälkään, janoon tai hoitamattomiin sairauksiin.

Raportissa todetaan, että mukaan Ploiestissa (50 km Bukarestista) vuonna 2013 yli puolet tarhalle vangituista 2445 katukoirasta kuoli ”luonnollisista syistä” ja 297 tapettiin. Tänä vuonna 639 koiraa 1516 koirasta kuoli ”luonnollisista syistä”.

Paikallinen pormestari vakuutti toimittajille, että koiria ruokitaan tarhalla; kaupungilla on sopimus kauppojen ja teurastamoiden kanssa, jotka toimittavat koirille ihmisravinnoksi soveltumatonta ruokaa. Pormestari on aivan varma, että tarha vastaa täysin kaikkia vaatimuksia.

Galatin kaupungissa viime vuonna 502 kiinni otetusta koirasta kuoli 184 – kaikki ’luonnollisista syistä”. Tulceassa 1057 koiraa 1059 tapettiin vuonna 2013. Tänä vuonna (tammi-huhtikuussa) kaupungin kiinniotetuista 444 koirasta 419 lopetettiin.

Videoraportti > http://www.youtube.com/watch?v=4lQnRKGSh7M

10475514_671108972957151_9058495122997073244_n
Kuva: Occupy for Animals

Kun Romaniassa otettiin käyttöön eläinten suojelua koskeva laki 9/2008, joka oli edellytys Romanian liityttymiselle Euroopan unioniin ja jossa kiellettiin eutanasia, jolle ei ole selkeitä lääketieteellisiä perusteita – tämä siis ennen tappolakia nro 258/2013 – monet kunnalliset tarhat jättivät eläimet kuolemaan janoon ja nälkään tai erilaisiin sairauksiin. Nämä syyt ovat ”luonnollisia syitä”.

Aiemmin ”eutanasia” ​​tarkoitti mm. myrkyttämistä, kuristamista, elävänä polttamista, kuoliaaksi hakkaamista tai magnesiumsulfaatin ruiskuttamista koiran elimistöön. Tänä päivänä ”eutanasia” tarkoittaa nälkäkuolemaa, paleluttamista tai yksinkertaisesti hoitamatta jättämistä silloin, kun koira tarvitsee lääkinnällistä apua (mm. rankkurien väkivaltaisen käsittelyn jälkeen) tai epäammattimaisesti toteutetun sterilisaation jälkeen.

Tämä on lähes kaikkien kunnallisille tarhoille päätyneiden kulkukoirien yhteinen kohtalo Romaniassa.

Tarhat ovat ​​tuhoamisleirejä, joita ylläpitävät ammattitaidottomat, huonosti koulutetut, alipalkatut ja julmat työntekijät.

Lue lisää Occupy for Animalsin facebook-postauksesta >

Mainokset