Lihavan koiran kuolemanriski kasvaa huomattavasti

Ylipainoisten koirien määrä kasvaa huolestuttavaa vauhtia. Olen törmännyt viime aikoina häkellyttävän moneen koiranomistajaan, jotka kiistävät ponnekkaasti lemmikkinsä silminnähtävän lihavuuden. Ylen artikkeli on siinäkin mielessä ajankohtainen.

Läski on eläimelle yhtä haitallinen asia kuin ihmisellekin:

”Ylipaino aiheuttaa koirille kärsimystä ja lyhentää niiden elinikää. Eläinlääkäri Teppo Heinola Animagista lataa kylmää ja kovaa tekstiä kaikille ylipainoisten koirien omistajille ja hoitajille. Liiallisesta painosta johtuen koiran raajat rasittuvat ja nivelrikkoriski kasvaa.

– Kun ikää tulee, niin niveliin kehittyy lähes poikeuksetta jonkinasteista nivelrikkoa ja jalkojen lopulta käyttö loppuu. Koiran elämässä liikkuminen on niin olennainen asia, että pahimmassa tapauksessa liikuntakyvyn loppumisen vuoksi koira joudutaan lopettamaan.”

Tässä valossa kannattaa miettiä, miten tärkeä oman lemmikin hyvinvointi oikein onkaan.

Lue koko artikkeli: http://yle.fi/uutiset/hemmotteletko_koirasi_hengilta_-_liika_laski_on_lemmikin_turma/7385972

lihava+koira+eläinlääkäri
Kuva: YLE
Mainokset