Väärä väite sinetöi katukoirien kohtalon. Tuoko Juncker toivon koirien kärsimyksen lopettamiselle?

Viime syksynä koitti musta vuosi Romanian koirille. Se on ollut musta myös maan eläinsuojelijoille, eläinten ystäville, tavallisille ihmisille ja eritoten koiria rakastaville lapsille. Surun ja tuskan on kokenut myös iso osa sivistynyttä Eurooppaa. 2.9.2013 alkaneet tapahtumat synnyttivät katastrofaalisen koiravihan, joka levisi kulovalkean tavoin läpi Romanian jatkuen edelleen.

Kokonaisuuden taustalla likaisten koukeroiden vyyhti. Lapsenlapsensa hoitamisen laiminlyönyt isoäiti päästi silmistään nelivuotiaan pojan, joka myöhemmin löytyi kuolleena yksityisalueelta Bukarestissa. Lapsen väitettiin kuolleen kulkukoirien puremiin, mikä aiheutti ennennäkemättömän ajojahdin kaikkia koiria kohtaan, kun maan parlamentti hyväksyi pikavauhtia surullisenkuuluisan tappolain 258/2013.

Olutta litkinyttä, välinpitämätöntä isoäitiä ei laitettu vastuuseen pojan kuolemasta.

140902-bragadiru
Koiria Bragadirun tappotarhalla Bukarestissa 28.-29.8.2014. Kuvat: Mitzi Dupree

Emme ehkä koskaan saa tietää, mitä pojalle oikeasti tapahtui. Tosiasia on, että kuolemaa ei aiheuttaneet katukoirat. Juuri julkaistun virallisen raportin mukaan sen tekivät vartiokoirat yksityisellä alueella – itse asiassa pojan isän entisen liikekumppanin tontilla. Mutta miksi ja miten poika tuohon paikkaan pyrki? Miksi hänen kerrotaan löytyneen housut nilkoissa? Miksi ruumiinavauksen ja hautajaisten kanssa hätäiltiin? Avoimia kysymyksiä on yhä paljon.

Selvää on se, että koirien massatappamisilla on vahva poliittinen ja rinnakkaistaloudellinen agenda.  Katukoiran kuolemasta hyötyvät ryvettyneet poliitikot, virkamiehet ja viranomaiset, jotka ohjailevat köyhiä, kouluttamattomia kansalaisia palvelemaan omia moraalittomia tarkoitusperiään. Useat mediatalot ovat toimineet puolueellisina, maksettuina  äänitorvina yllyttäen ihmisiä niin kaduilla elävien kuin omistettujenkin koirien kimppuun.

Surullinen tapahtuma johti kymmenien tuhansien koirien järjettömään lahtaukseen ja satojen tuhansien koirien kidutukseen, kärsimykseen ja rääkkäykseen Euroopan Unionin jäsenvaltiossa Romaniassa. EU:n yhteisillä arvoilla ja perusperiaatteilla ei ole ollut mitään virkaa.

Berceni shelter 2005
Kuva: FOUR PAWS/Mihai Vasile

Muu Eurooppa on katsonut järkyttyneenä vierestä, kun Romania on vuodattanut viattomien eläinten verta ja käyttänyt härskisti koirien kuolemaa omien korruption ryvettämien etujensa ajamiseen. Ihmisen parhaan ystävän, koiran, kärsimys on aiheuttanut laajalti ahdistusta, traumoja ja katkeruutta tavallisissa eurooppalaisissa.

Mikä on EU:n rooli, missä on sen moraali, jos ei se halua puolustaa heikoimpiaan? Minkä mallin komissio antaa, kun se ei tee elettäkään puuttuakseen julkisten varojen hävyttömään väärinkäyttöön jäsenvaltiossaan?

Romanian ja itäisen Euroopan eläinrääkkäystilanne on koskettanut valtavia määriä ihmisiä. Valveutuneet jaa huolestuneet EU-kansalaiset ovat tivanneet poliittisilta päättäjiltä asiaan tarttumista ja puuttumista silmittömään väkivaltaan, jolla ei ratkaista maan katukoiraongelmaa vaan pahennetaan sitä jättimäisen kärsimyksen säestyksellä. Harva poliitikko on ollut halukas tarttumaan tähän ikävään asiaan, harva haluaa kantaa vastuuta.

Komission puheenjohtajalle omistettu teos Invisible Rape of Europe on huomioitu

Occupy for Animals julkaisi eri asiantuntijoiden avustuksella kirjan siitä, mitä Romaniassa on viime aikoina tapahtunut ja miten kammottavia vaikutuksia sillä on koko Euroopan väestöön – The Invisible Rape of Europe.

jean-claude-juncker-540x304
Jean-Claude Junker. Kuva: http://www.zeit.de

Kirja omistettiin ja luovutettiin Jean-Claude Junkerille, joka nimitettiin juuri komission johtoon. Juncker on tunnettu eläinten ystävänä.

Olemme saaneet juuri tietää, Juncker on esitellyt kirjan sisältöineen joukolle eurooppalaisia poliitikkoja, minkä jälkeen he olivat keskustelleet teoksen sisällöstä. Kirja on ollut näkyvillä Junckerin toimistossa Luxembourgissa.

Tämän korkeammalle vaikuttajataholle ei tieto Romanian eläinrääkkäystilanteesta voi mennä. Toivo muutoksesta ja paremmasta huomisesta siis elää.

10151799_618820071519375_3535231875769831124_n
Invisible Rape of Europe. Kuva: Occupy for Animals

Olethan jo allekirjoittanut Four Paws -järjestön vetoomuksen Romanian pääministeri Victor Pontalle? Tee se oitis täällä >

Muista myös esittää kysymyksiä omalle eurokansanedustajallesi siitä, mitä hän on aikeissa tehdä eläinrääkkäyksen lopettamiseksi Romaniassa. Yhteystiedot löydät täältä >

Mainokset