Tuhoamisleirit jatkavat laitonta toimintaansa. Stericycle siivoaa jäljet.

Vaikka tappolaki on jäissä Romaniassa, kunnalliset tarhat jatkavat edelleen tappamisia. Stericyclen kuorma-auto haki Bukarestin kupeessa sijaitsevalta Bragadirun tarhalta lastin koirien ruumiita 11.9. Joukko eläinsuojelujärjestö Vier Pfotenin edustajia ja vapaaehtoisia ihmisiä pysäytti sen. Autosta löytyi yli sadan koiran ruumiit. Tappamiset oli suoritettu vastikään.

140911-djd1
Mm. Vier Pfoten -järjestön ihmisiä oli pysäyttämässä koirien ruumiita kuljettanutta kuorma-autoa 11.9. Kuva: Daniel John Dragan

Eläinvalvontaviranomaisella ASPAlla on sopimus Stericycle Romanian kanssa sopimuksen koirien ruumiiden hävittämisestä, polttamisesta ja uudelleenkäytöstä. Kesällä solmittu sopimus on voimassa reilut 21 kuukautta ja on arvoltaan yli 1,2 miljoonaa leitä. ASPA aikoo tappaa 387 000 – 567 000 KILON verran kodittomia koiria vuosien 2015-2016 aikana.

ASPA tappaa koiria systemaattisesti, jotta se saa uusia koiria tilalle ja bisnes pysyy rullaavana. Paikalle kutsuttu poliisi ei kuitenkaan ollut kiinnostunut laittomista tappamisista, vaan avasikin tutkinnan rekan pysäyttäneitä eläinsuojelijoita kohtaan. ASPA väittää, että koirien hävittämistä voi edelleen tehdä, sillä heidän mielestään lain kumoamispäätös 20.6.2014 ei ollut lopullinen.

On sanomattakin selvää, että jokainen tapettu koira on kärsinyt valtavasti ennen tuskallista kuolemaansa. Yhtään koiraa Romanian kunnallisilla tarhoilla ei lopeteta esivalmistellulla eutanasialla eläinlääkärin avustamana. Ei yhtään.

M.G. Rescue pelasti nämä koirat Bragadirun kunnalliselta tarhalta juuri ennen tappamisten alkamista. Mikä käsittämätön tuuri näillä onnekkailla olikaan! Suomessa tällaisille koirille olisi kasapäin ottajia, kun romanialaisille ne ovat roskia vain. Nämäkin kaikki ovat olleet omistettuja koiria, ihmisten entisiä lemmikkejä.

140914-mg
Bragadirun helvetistä pelastuneita. Kuvat: M.G Rescue

Allekirjoita vetoomus Justice For More Than 100 Strays Found Dead In the Back Of A ASPA Truck In Romania täällä >

Mainokset