Mikä kodittomien koirien auttamisessa ärsyttää?

Eläinten auttaminen kirvottaa ihmisissä joskus älyttömiä mielipiteitä. Etenkin eläinsuojelutyön parissa toimivat joutuvat monesti käsittämättömältä tuntuvien hyökkäysten kohteeksi, kun saamattomat vetelykset purkavat omaa turhautumistaan heihin, jotka yrittävät omalla panoksellaan muuttaa maailmaa edes hiukan paremmaksi paikaksi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n aktiivi Maarit kirjoitti aiheesta napakasti facebook-statuksessaan tänään:

”Mikä siinä ärsyttää, että joku haluaa auttaa romanialaisia kodittomia koiria? Mikä tekee ihmisestä niin ylivertaisen, että eläinten kuuluukin väistyä ihmisen tieltä, palvella ja nöyristellä? Minkä takia, jos minä en halua syödä lihaa, siitä tulee sinulle ongelma, jos laitan lehmän tuottamaa maitoa kahviini? Minkä takia sinun pitää kritisoida minun riittämättömiä tekemisiäni eläinten hyvinvoinnin eteen, kun sinä itse makaat sohvalla tekemättä yhtään mitään muuta kuin louskutat leukojasi?

Romaniassa koiria kidutetaan sytytttämällä ne tuleen selkäpuolelta, puukottamalla ne sokeiksi, laittamalla niille pentuina rautalankaa kaulaan, jotta se mukavasti pureutuu kaulaan vuosien saatossa koiran kasvaessa. Romaniassa koiran eutanasia käsitetään siten, että koira joko potkitaan tai hakataan kuoliaaksi, ellei se kuole sitä ennen nälkään ja janoon. Romaniassa kunnallisella eläintarhalla on aina siistiä, sillä koira syö omat ulosteensa nälissään.

Romaniassa on kivaa lähteä illalla kaupungille ajelemaan koirien yli ja videoida koirien komea lento konepelliltä. Kokemus on myös kivaa jakaa Youtubessa kavereiden kanssa. Koirat jätetään kitumaan tienvarteen takapää halvaantunteena. Romaniassa koirat otetaan kiinni ja viedään kaatopaikalla olevaan metallihäkkiin. Siellä ne heitetään edellisten koirien päälle. Kun häkki on täynnä ja koirat ovat kuolleet toistensa päälle, häkki tyhjennetään ja aloitetaan täyttämään sitä uudestaan.

Joten sinun vinkumisestasi huolimatta ja vähääkään piittaamatta minä aion jatkaa ja minä tiedän tekeväni oikein.”

Respect, Maarit ❤

10712771_10154739458405037_2546325370555561006_n
R.I.P Kuva: Nanu Madalina 14.10.2014
Mainokset