Tyyliä ja tyylimokia vuoden arvokkaimmassa juhlassa. #olikosekimi?

Tänä päivänä varmasti jokainen meistä tietää, minkälaisissa oloissa turkiseläimiä tuotetaan. Karvojensa takia kurjaan elämään tuomittujen kohtalot tuskin tulevat kenellekään yllätyksenä. Tasavallan presidentin puoliso Rouva Jenni Haukio on kirjoittanut julkisuudessa mm. turkistarhauksen ongelmakohdista ja on saanut Animalian myöntämän Pro Animalia –tunnustuspalkinnon 2014 eläinten puolesta puhumisen johdosta. Tässä valossa katsottuna tuntuu häpeälliseltä, miten jotkut linnan juhlien vieraista pukeutumisellaan viestittivät, että turkistuotanto ja eläinrääkkäys on ihan ookoo.

Sirkka-Liisa Anttila. Kuva: Iltalehti
Sirkka-Liisa Anttila. Kuva: Iltalehti

Tasavallan presidentin ja hänen puolisonsa juhlavastaanotolla nähtiin itsenäisyyspäivänä toden totta kansan koko kirjo älymystöstä umpijuntteihin. Jälkimmäistä edusti kaikessa moukkamaisuudessaan Sirkka-Liisa Anttila. Sikalan emäntä liihotteli kättelemään tasavallan presidenttiä ja tämän eläinystävänä tunnettua, sivistynyttä vaimoa yllään massiivinen kettupuuhka. Ele oli törkeydessään äärimmäisen epäkunnoittava. Täydellinen floppi. Myös Iltalehden mielestä.

Jotain hyvää tässä pukudisasterissa ja surkean elämän eläneiden kettuparkojen kuolemassa kuitenkin on: Sirkka-Liisa Anttila teki tällä pohjanoteerauksella itsestään Animalian Turkis on tyylimoka -kampanjan parhaan mannekiinin, kuten joku sosiaalisen median puolella hienosti ilmaisi.

Oliko se #savekimi?

1412-sk1
When I grow up, I’m going to be a fur collar. Save Kimi. Kuva: Four Paws

Valkoiseen turkishärpäkkeeseen sonnustautunut Paula Risikko liittyi tyylittömien mummojen kerhoon ja vahvisti sitä käsitystä, että turkis on more than has been eikä se kuulu fiksujen, koulutettujen ja eleganttien nykykaunottarien ylle. Risikon puuhka oli melkoinen keskisormennäyttö kansainväliselle #savekimi-kampanjalle. Kimi ja sen lukemattomat lajitoverit elävät keskitysleireihin verrattavissa olosuhteissa pienissä häkissä vain, jotta joku turhamainen täti-ihminen saisi pitää niiden karvaa hetken verran yllään kuvitellen olevansa tyylikäs. Äärimmäisen surullista. Äärimmäisen itsekästä.

Paula Risikko. #olikosekimi? Kuva: Kainuun Sanomat
Paula Risikko. #olikosekimi? Kuva: Kainuun Sanomat

Shokkikammotus

Tänäkin vuonna top-listalle pääseen Elina Kiikon shokkikeltainen asu jäi laihaksi yritykseksi piristää naisen surullista olemusta. Asukokonaisuuden kruunasi järkyttävä, psykedeelinen karvapallojakku, joka oli omiaan aiheuttamaan jollekulle epäonniselle epilepsiakohtauksen. Sitä paitsi nuttu oli yksinkertaisesti ruma. Leningin suunnitellut, eläinten oikeuksia puolustava Stella McCartney tuskin ilahtuisi tämän kombinaation nähdessään.

10858075_10152961803259708_4410222186264552515_n
Elina Kiikko. Kuva: Iltasanomat

Turkis on aina todellinen tyylimoka, keikkuipa kuolleen eläimen nahka sitten kulahtaneen poliitikon ryntäiden alle vyötettynä, wanna be -ladyn harteilla tai kenen tahansa pipon tupsussa tai hupun reunuksessa.

Edustamista elegantilla tyylillä

Onneksi valtaosa maamme itsenäisyyttä juhlineista oli asiallisesti pukeutuneita ja isäntäpariin kunnioittavasti suhtautuvia ihmisiä. Historian ensimmäisen linnanjuhlakutsun saanut rescuetyön edustaja, Salla Honkapää Rescueyhdistys Kulkurit ry:stä, edusti äärimmäisen tyylikkäänä upeassa Jukka Puljujärven leningissä ja päätyi ansaitusti Iltalehden Top 5 –listalle. Samalla listalla loistivat myös upeat kaunottaret Jaana Pelkonen ja Hanna Koivu.

Salla Honkapää. Kuva: Iltalehti
Salla Honkapää. Kuva: Iltalehti

Eläinsuojeluala oli hienosti näkyvillä tämän vuoden linnan juhlissa. Arvokasta ja sinnikästä työtä eläinten hyvinvoinnin eteen tekevät Animalian Salla Tuomivaara ja Tanja Hietamies, SEY:n Kati Pulli ja luonnonvaraisten eläinten parissa vapaaehtoistyötä tekevä Sari Valtanen sädehtivät myös presidentin vastaanotolla. Respect.

Mainokset